woensdag 23 mei 2012

Hilversumsche Cricket Club


Dit is het vaandel van de "Hilversumsche Cricket Club"

opgericht in 1883

en daarmee een van de oudste cricketclubs van Nederland.


Jammer genoeg weet ik niet wie dit vaandel heeft gemaakt maar het moet al erg oud zijn.
Het moet origineel geel met blauw zijn geweest, dit zijn de kleuren van de gemeente Hilversum.

 



Het borduurwerk van de hoofdletters H C C is met dik gouddraad gedaan en is nog bijna geheel in takt maar de ondergrond van banen geel en blauwe stof is heel kwetsbaar. en vooral het nu beige kraakt als papier. Advies over het conserveren zijn daarom welkom.


 Jubileumvaandel ter ere van 125 jarig bestaan.


Dit Jubileumvaandel heb ik als cadeau voor de cricket club gemaakt in 2008. Het hangt nu weer in ons clubhuis.
Afgelopen zaterdag heb ik mee mogen spelen met het Damesteam. Dit was Hilkamp tegen Groen Geel. Ik maak zelf hel veel foto's van alle leden van het Herenteam waar man en zoons in zitten maar dit keer heeft Paul foto's van mij gemaakt Batting en tijdens een run. (En ik raakte de ballen goed maar scoorde geen runs.)





Top picture is the Colours of the "Hilversumsche Cricket Club"
Dated 1883 and by that one of the oldest clubs of The Netherlands.


The "colours" is very old and fragile and is not on display at the moment. The textile neads conservation. Any advice is welcome.

For the 125 years jubilee in 2008 I made the Jubilee Colours. This is on display in our clubhouse.
Last saterday i was asked to play a cricketgame with the Lady's team. It was Hilkamp against Groen Geel. Most of the time it is me taking pictures of all the players of the man'steam where my husband and suns are in but now it was Paul taking pictures of me batting and running.


vrijdag 11 mei 2012

"Stromend Water"


"Stromend Water"
50 x50 cm


Op onze groepsbijeenkomst 2012 van De-Uitdaging werd ik aangewezen voor het volgende thema. Direct reageerden velen dan zal het wel water of Schotland zijn. Na enig nadenken werd het water omdat dat als een rode draad door mijn werk loopt. Al vanaf ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door de vorm van water. Water was ook mijn  thema bij mijn afstuderen als lerares Textiele Werkvormen en Handvaardigheid. En nu dus voor de De-Uitdaging.

Ik wilde dit keer de snelheid en de vorm waarmee water over stenen in een rivier stroomt uitbeelden.
De stenen in de rivier worden door het water gladgeschuurd en het water is deels transparant zodat de stenenstructuur te zien is.



Over een top van zilverkleurige stof (rechts) en een grijze glanzende stof (links) die deels zelf beschilderd is in verschillende tinten goudbruine steenstructuurstreepjes als onderlaag heb ik met organza de watervormen geplooid en gequilt. De organza heeft verschillende tinten creme. wit en grijzen. Deze kleurkeuze komt door de rivier die over ijzerhoudende grond en stenen stroomt.
Het water vloeit door middel van de stof over de stenen en stort zich in een bruisende watermassa.



Het waterdeel over de stenen is zo geplooid dat er ruimte ontstaat in de plooien die het mogelijk maakt door de organza de onderliggende stof te zien met de beschilderde steenstructuur.

Het witte bruisende deel is van verschillende lagen transparante textiel die als "toefjes"op de zilverkleurige en witte toplaag zijn genaaid. Het "kante "materiaal is een kersttafelkleed van een tuincentrum maar door mij in het kader dat is mooi voor iets met water aangeschaft.




De rivier in de Yorkshire Dales die de inspiratie voor deze quilt gaf:
Geef mij een rivier liefst met een stroomversnelling of nog mooier een waterval naast de camping en je hebt geen kind meer aan mij. Dus met de camera s"avonds, na een dag fijn wandelen, nog fijn het water bewonderen en fotograferen geeft deze resultaten.




"Streaming Water"
For the theme Water I made this quilt "Streaming Water". It shows the way water flows over rocks in a river with great speed. The transparant organza is pleeded on top of silver and grey textile and has a 1 cm high 3D effect. The pictures for inspiration were take of the river near the campsite on holiday in the Yorkshire Dales. The colour of the water is of the high ironcontens of the water and grounds.

maandag 7 mei 2012

Flora MacDonald op OEQC 2012


Hier nu de hele quilt "Flora MacDonald". De quilt is 90 cm breed  bij 130 cm hoog en gemaakt van katoenen en organza en een velourachtige stof voor de rotsblokken waar de distels op staan. De distels zijn gemaakt van losse bladeren van 3 lagen groene stof gequilt en de uiteinden tot staafjes gefestoneerd. De bloemen zijn op 3 laagjes  lila stof gequilt met 5 tinten lila garen en dus ook in 3D op de quilt genaaid Het woelige water om de bergen van de eilanden is geheel van 3 tinten grijse en licht blauwe organza en geheel met de hand gepatched en gequild. Het wit in de golven komt van de tussenvulling en van steward gillverf op de organza.



De wedstrijdquilts hingen dit jaar rug aan rug aan stalen draden.



Omdat de quilts (natuurlijk) niet de zelfde maten hebben hingen ze rug aan rug met de etiketten zichtbaar wat geeft dat ze scheef ten opzichte van elkaar hangen en de rug dus zichtbaar is onder de andere quilt uit. Mijn quilt hing dus knus met nr. 164 de quilt "Twisted Texel" van Joke  Kooman. Onder mijn quilt hing dus het etiket van de quilt met het woord Texel terwijl mijn quilt duidelijk met de bergen geen Texel is. Maar doordat de quilts bij de doorgang van de ene zaal naar de andere hingen hadden ze goed de ruimte om bekeken te worden.



Er werd vooral veel gekeken naar de golven die tegen de boot sloegen dus die laat ik nogmaals zien. Verdere details en het verhaal achter de quilt staat in het stukje hieronder, ook met het label Flora MacDonald.



Quilt "Flora MacDonald" was on show at  the Open European Quilt Championships 2012 in Veldhoven, The Netherlands from May the 3 till 6  2012. Quilt is 90 by 130 cm and made of cotton and organza and a velvet material for the rocks on wich 3 D thistels are quilted.