dinsdag 26 maart 2013

Kippen op Hok

 
Kippen op Hok
37 x 47 cm
 
 
Al is het nog siberisch koud buiten, het is al bijna Pasen. De kippen willen nu niet eens hun hok uit vanwege de stormachtige wind terwijl ze nu wel mogen.
 
"Lang geleden" maakte ik deze quilt voor de Miniquilts tentoonstelling van het Quiltersgilde 2006.
Er was toen een tentoonstelling op een boerderij in Pijnacker.
In die tijd moesten de kippen opgehokt vanwege mogelijke ziektes en ook onze kippetjes moesten toen binnenblijven. We hadden toen 1 haan, 3 Hollandse krieltjes en 2 wat grotere hennen van gemengd ras. Allemaal te zien op de quilt.
 
Voor de quilt heb ik een met kippenbedrukte stof gebruikt en verder katoenen en een geweven raffia- stof voor de eiermand.

 
Voor het gaas van het kippenhok heb ik een uiennetje gebruikt.
Omdat het plan was de quilt in de keuken voor het raam te hangen heb ik de achterkant ook direct meegenomen in het ontwerp. Dus de eiervormen voor zijn ook aan de achterkant te zien en de mand aan de achterkant is de zelfde maat en heeft een gevlochten bovenrand van de zelfde stof als de rest van de mand. Als label is het ei in het dopje voorzien van titel en mijn naam.
Omdat het toch te vol voor het raam stond hangt de quilt nu aan de muur in de keuken.



Kippen op Hok 37 x 47 cm
This quilt "Kippen op Hok" - " Chickens in Henhouse" is made in 2006 for the Miniture quilts Exhibition of the Dutch Quiltersgild. It shows our 5 chickens and 1 cockerel at that time and ther henhouse. I used a onionnet for the chickenwire and chickenprinted cotton for the chickens in the eggs. The eggbasket is of woven raffia. Because it was planned for the kitchenwindow I made the design 2 sided and on the back is a cotton basket with a plaited brim. The quilt has its name on the egg in the eggholder.The quilt hangs on the wall in our kitchen.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuk, om ouder werk weer eens voor de dag te halen. Je krijgt er weer een andere kijk op!

janneke zei

Kippen blijven leuk!

mia zei

Blijft een leuke quilt.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

We moesten de keuken witten dus kwam de quilt van de wand. Bleek ik er nog geen(digitale) foto van te hebben en dan dus ook maar op het blog geplaatst

Anoniem zei

Geweldig jouw kippen. het zijn leuke beesten