donderdag 5 september 2013

30e Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde nr. 169

 
 
Mijn quilt "Einde van de Wedstrijd" 50 x 50 cm hangt van 6 tot en met 11 september in Alkmaar op de 30e Algemene Tentoonstelling van Patchwork en quilts van het Quiltersgilde.
Het is nr. 169 en hangt bij de miniatuur quilts. We hebben een nummerplaatje opgestuurd gekregen om met ons te dragen van het Quiltersgilde om herkenbaar te zijn dus dat zal ik meenemen. Ik ga a.s. vrijdag naar de TT. voor info over de TT zie www.quiltersgilde.nl 

 
Nu dan de gehele quilt, eerder had ik een detail laten zien. Het is een wholequilt dus de ondergrond bestaat uit een geheel in dit geval een witte tricot om er een sportieve look aan te geven en omdat ik het ontwerp als een met de naaimachine geborduurde tekening enig reliëf wilde geven. Voor het thema Parade van de TT heb ik een tekening gemaakt van cricket spelers die na de wedstrijd elkaar bedanken voor de wedstrijd en elkaar feliciteren met de door een van de teams behaalde overwinning.
In dit geval de dames van het "Hilversumsche Cricket Club" team rechts naar de kijker toelopend in de witte pakken met geel en blauwe strepen in de v-hals van de truien. Het tegengestelde team is zonder clubkleuren. Af en toe mag ik meespelen met het dames- en herenteam en geniet van de cricket sportook als toeschouwer.
 

 
Zo ook afgelopen zondag toen de Under 16 jeugd hun Finale had in Den Haag. Het was het Hilversum, Kampong, Hercules en Salland combinatieteam dat tegen het Haagse HCC speelde en heeft gewonnen en dus ook zo'n mooie parade gaf na de wedstrijd. We kennen de jongens al een tijd omdat onze jongste zoon (20) ook jaren hiervoor al met ze in het team zat. Gefeliciteerd jongens het was een welverdiende overwinning. Hier met de grote beker en hun coach en trainer.



The Dutch Quiltersgild organised the annual exhibition in Alkmaar 6 till 11 september 2013 in the Grote Kerk. detail see www.quiltersgilde.nl  I have a quilt "End of the Match" 50 x 50 cm hanging as nr 169 at the miniature section. It is for the theme "Parade" and it is the greating in line and congretulation of 2 teams of (female) cricketplayers. It is a wholecloth quilt. base is a white tricot for a sportife look and to have some some reliëf after the machine quiltstitching. The lady's on the right are from the Hilversumsche Cricket Club with blue and yellow strpies in there V- nechline. The other team has no clubcolours. I sometimes play with the lady's and the men's team and enjoy the sport also as spectator. As last sunday when the Under 16 team  of the Hilversum, Kampong, Hercules and Salland combination won there Finale against the haque's HCC team. They also gave a parade of greating and congretulation to each other after the match. We know a lot of the boys for years because our youngest sun(20) was a team member of them years ago. Congretulations boys a well urned victory for you and the coach and trainer.

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuk Marjo! Ik zal er zeker zijn, en hem goed bekijken!

christina zei

Geweldig idee met ee schitterende uitwerking