vrijdag 24 mei 2013

Cricketseizoen is weer begonnen

 
detail van midden van Quilt:
Einde van de Wedstrijd
50 x 50 cm
Mijn Quilt "Eind van de Wedstrijd" is geselecteerd voor de Miniatuur quilts Tentoonstelling van het Quiltersgilde 7 tot 12 september 2013 in Alkmaar,  thema:  Parade .
Omdat het daar te zien is laat ik nu alleen een detail zien van het midden van de quilt.
Aan het einde van een cricketwedstrijd lopen de cricketers in een rij langs elkaar om elkaar de hand te geven en elkaar te bedanken voor de het spelen van de wedstrijd. Een parade van cricketspelers.
 
Omdat het publiek dan applaudisseert heb ik daar nog geen foto van. Als ik een volgende wedstrijd niet zelf meespeel zal ik er toch eens een foto van maken.
 
Wel heb ik al veel foto's van het cricketers op het veld. Het leukst is als de bal (rood) ook nog te zien is op de foto. Hieronder 2 Hilversumsche Cricket Club spelers aan het batten en tijdens de run.Tegenstander was Dosti 3 afgelopen zondag. Zondag 26 mei speelt Hilversum weer thuis. S'morgens speelt het jeugdteam Under 12 en s'middags het Herenteam. ( www.hilversumschecricketclub.nl  Kininnelaantje 6, 8, Hilversum )


 
My quilt "End of the Match" is selected for the Quilt Exhibition of the Dutch Quiltersgilde in Almaar 7 -12 septmber 2013 Theme Parade.
On the photo is the middlepart of the quil. Because of going on show then this only a part of the quilt.
At the end of a cricketmatch the players line up for shaking hands and thanking for the match. A parade of cricketplayers. The pictures of the cricketplayers are from last week. It is always fun to  catch the ball on a photo. This is the match between Men's Hilversumsche Cricket Club and Dosti 3.
Next sunday there are 2 matches. Under16 in the morning and the Men's team after that.
www.hilversumschecricketclub.nl  kininnelaantje 6,8 Hilversum


maandag 13 mei 2013

Keltfest 2013


Het was ondanks het koude weer en de harde windvlagen weer genieten van de muziek en de mensen op het Keltfest. Hierboven de Dordrechtse band Sassennachs. Dat was echt swingen op Schotse melodieën. in een moderne rock versie. Nog nooit zo'n snelle versie van de Loch Lomond song gehoord.
Verder hadden weer veel mensen hun best gedaan om er op hun mooiste uit te zien. Dus veel mannen met blote knieën en dames met mooie tartan rokken.



 
 
Ook Elisabeth the First liep rond met een hoveling en keek bij de sieradenkraam waar ik net een paar bronzen oorbellen had gekocht.

 
 
En dan was er een kraam met houten stempels. En ook nog een triskell dus daar kon ik niet aan voorbij lopen.

 
 
Ook het weerzien en horen van Steve de Bagpiper was weer leuk.

 
 
Dit prachtige schaap behoorde tot een kleine kudde die door een dame met border collie over het terrein wandelden. Zo'n mooie langharige vacht en imposantte horens.

 
A picture impression of Keltfest 2013 in  de Hollandse Biesbosch, Dordrecht, the Netherlands. The music of the dutch band Sassennachs was swinging on modern scotish music. The fasted Loch Lomond song I ever heared. The people were dressed up and even Queen Elisabeth the First was there with a friend to shop for some jewelry at the store where I bought some brons earrings. There was a lady with wooden stemps I had to buy.  And it was nice to see and hear Steve the Bagpiper again. This sheep with the big horns was one of a group that was walking with their owner and her border collie. A great day out, a pitty it rained severel times and it almost stormed the store away.
 

dinsdag 7 mei 2013

Keltfest 2013

 
 Keltfest 2013
 
in de Hollandse Biesbosch, Dordrecht
 
A.s.  weekend is het weer feest in de Biesbosch. Hopelijk is het weer mooi weer zodat iedereen kan genieten van het allerleukste festival dat er is. Ik ga er zaterdag heen en verheug me weer op het optredens van de Celtische bands en natuurlijk Rapalje. (zaterdag van 21.00 tot 22.00 uur)
Voor al de info zie www.keltfest.nl 
 

 
 
Rapalje
 
Rapalje was er vorig jaar ook met de gasvlammen doedelzak act. Mooier kun je muziek toch niet laten zien. 

 
Steve de Bagpiper
 
Steve de Bagpiper is er vast ook weer. Hij heeft 6 jaar geleden een half uur opgetreden op ons 25 jarig huwelijksfeest. Dat was voor de gasten toen een verrassing maar een grote wens van mij.


 
This weekend is Keltfest a celtic music festival in the Hollandsche Biesbosch, Dordrecht. It will include the performance op the Dutch band Rapalje. For all info see www.keltfest.nl
 
Pictures are from last year. Rapalje has a gaslight show on the bagpipe . A great way to show music.
 
Steve the Bagpiper was ther too. Six year ago he played at our 25th weddinganiversary. It was a surprise for our guest and a great whis from me. 

woensdag 1 mei 2013

Floris voor de De-Uitdaging thema: Muzikale Verbinding

 
Floris
 
Quilt 50 x 50 cm , 2013
 
 
Bij Muzikale Verbinding , het thema voor de De-Uitdaging, dacht ik aan een herkenningstune van een muziekstuk. film. of liedje dat herinneringen oproept uit het geheugen. Ik heb voor deze quilt gekozen voor de muziek van de jeugdserie "Floris` uit najaar 1969. Een zwart-wit tv serie over stoere ridders waar mijn oom een kleine rol in had als spion van van Gelre. Mijn eigen oom op tv en Rutger Hauer als Floris maakte echt een blijvende indruk op mij. De begintune bleef duidelijk hangen.
De quilt is opgebouwd uit 4 losse quilts weer aan elkaar verbonden met in het midden het woord `Floris`. Drie delen zijn gemaakt met een top met  de foto"s  van de tv-beelden op stof geprint en dan in veel grijstinten gequild. Bij de afbeelding van mijn oom (links boven) staat zijn naam 2 keer. Eerst zoals op de titelrol zoals in de aflevering " de Wonderdoener" en daaronder hoe zijn naam eigenlijk gespeld had moeten worden. ( in Wikipedia bij Floris krijg je bij zijn naam dan ook een link naar een golfspeler terwijl mijn oom choreograaf was en later beter bekend als Kris van de Velden).
Rutger Hauer heeft een wollen cape met zilveren sluiting gekregen op de quilt.

 
 
Op het einde van de titelrol komt de naam van de componist " Julius Steffaro  over een heide landschap met Floris en Sindela wegrijdend op hun paarden.



De muzieknoten op papier heb ik direct op de stof getekend en gequild. Het zijn de eerst noten van het muziekstuk gespeeld door Hoornblazers met die duidelijk herkenbare intro van het muziekstuk.
Ik heb toestemming gevraagd aan de componist van deze Floris muziek of ik deze mocht gebruiken op mijn quilt. Deze kreeg ik. Julius Steffaro is Jan Stoeckart, mijn schoonvader.

 
Voor de muziek bij de quilt
 
Floris: quilt 50x50cm 2013
For the theme Musical connection I made this quilt that is the visualisation of the music by the youth TV series of " Floris. from 1969. It is about Knights in a black and white tvseries about a Dutch Knight in the Middle Ages. My uncle played a small part in one of the episode and Rutger Hauer was made famous in Holland by his roll of Floris. The quilt shows my uncle on the top left and Rutger Hauer on the right.The images are from pictures of the tv printed on textile and then quilted. The musicnotes are written directly on the textile and then quilted.
I have asked permission by the composer to use the music on my quilt. He gave me his permission. Julius Steffaro is Jan Stoeckart, my father in law. He also wrote Eye Level for the Van Der Valk tv series under the name Jack Trombey