vrijdag 15 augustus 2014

Nu nog lege kamers, maar natuurlijk al wel textiel aan de muur.

 
Onder de laminaatvloer lag deze leuke geblokte marmoleumvloer. Maar omdat er op beide al een tijdje geleefd was hebben wij een nieuwe vinylvloer laten leggen. In de kleur van mooie stenen. Al jaren zeg ik tegen stenen waar ik over de bergen op loop zo'n kleurtje als jij daar wil ik wel een vloer van.  Maar steen is koud dus daarom wel de kleur maar dan warm aanvoelend.  En het echt mooi geworden en zo ruim. 

 
Dit is richting achterkamer. Voor wie ooit bij ons thuis zijn geweest, kijk nu goed want zo leeg zal het nooit meer zijn. Echt leeg is het natuurlijk ook niet want er hangt uiteraard al wel een textielschilderij van mij aan de muur.

 
Dit textielschilderij heb ik gemaakt op het containerschip Nedlloyd Dejima in 1984. Ik kon toen omdat we vanuit Rotterdam vertrokken mijn naaimachine en een grote koffer lapjes en stapels foto's meenemen. Het was n.a.v. de foto van de eerste blik die ik had op de Nedlloyd Honshu ( het eerste schip waarop ik mee mocht varen). We waren november 1982 voor 1 nacht in hotel in Mombasa, Kenia toen mijn " huis " voor de komende half jaar voorbij vaarde. Dat was een heel speciaal moment waar ik goede herinneringen aan heb. Aan dat hele Half jaar trouwens. Ik voel nog de warmte en herinner de geuren van Afrika.
Het is geen quilt maar een textielapplicatie machinaal (met een eenvoudige naaimachine) en veel handwerk gespannen op een houten frame zo'n 60 x 80 cm.