woensdag 16 september 2015

8 quilts weer thuis

Even Transparant can Tangle
Zelfs Transparant kronklet
100 x 100 cm, 2011
 
De quilt " Zelfs transparant Kronkelt" heeft van 9 t/m 13 september 2015 op de Algemene Leden tentoonstelling van het Quitersgilde 2015 in Deventer gehangen. Nu dus de gehele quilt op de foto.
Ik heb deze quilt gemaakt met een  inktverf voor stoffen op poplinkatoen met  in elkaar overvloeiende tinten geel en blauw. Daarop in zilverstof lijnen die over en onder elkaar doorlopen en elk in het midden overgaan in de keltische knoop van transparante aquarium slang.  Want zelfs transparant kan kronkelen.
 


 
7 quilts van de expositie in het Leids Wevershuis nog even thuis aan de muur.
 
Ook de expositie van onze Quiltgroep www.de-uitdaging.blogspot.com zit er weer op .
6 weken waren wij te gast in het museum  het Leids Wevershuis, Middelstegracht 143 in Leiden
Met 7 thema's hadden wij daar een expositie in het historische pand.
Het laatste weekend was het Open Monumenten dagen en hadden we op zaterdag 500 en op zondag 1033 bezoekers. Het was dus file lopen /staan in het kleine monument. Het was daar door erg gezellig en druk en hebben we veel kunnen vertellen over onze quilts en ook wat wij zo onderhand wisten van het Wevershuisje. Thuis de quilts van  weer van de expositielappen gehaald en de mijne toch nog maar even in de huiskamer gehangen. Binnekort worden de andere quilts weer opgehaald op onze bijeenkomst.
 

 
As the crow flies
30 x 70 cm,2014
thema: vogelvlucht

woensdag 9 september 2015

Quilts in Deventer en Leiden

 
detail
Zelfs Transparant Kronkelt
Even Transparant can tangle
100 x 100 cm, 2011
 
De quilt  "Zelfs Transparant Kronkelt"  is te zien op de 32e Algemene Tentoonstelling van Patchwork en quilts van het Quiltersgilde in Deventer.
De tentoonstelling gaat nu open en is te zien van 9 t/m 13 sept 2015.
Ik laat hier een detail zien want de quilt is nu in zijn geheel te zien op de tentoonstelling als nr: 105.
in de Grote of Lebuinuskerk. Grote Kerkhof 42, 7411PE Deventer
openingstijden wo t/m za 10  - 17 uur, zondag 12 - 17 uur
 
In Leiden is tot en met zondag13 september de Quilt Tentoonstelling van De- Uitdaging te zien in het Leids Wevershuis. Zondags is er de open monumenten dag en is het Wevershuis al om 10 uur open. Voor meer info zie vorige blogbericht en op www.de-uitdaging.blogspot.com
Zelf ben ik vrijdag naar Deventer om de TT van het Quiltersgilde te zien en ook de Colorminds expositie. Zondag ben ik in Leiden met meerdere leden van De-Uitdaging.
 



Detail
 Thuisweven

dinsdag 1 september 2015

De-Uitdaging In het Leids Wevershuis tot en met 13 sept 2015

 
 Komend weekend zijn Jans Koster op zaterdag 5 september  en ik op zondag 6 september aanwezig in het Leids Wevershuis bij de tentoonstelling van de Quilts van de De-Uitdaging.
Het museale pand is van dinsdag t/m zondag open van 13.00 tot 16.00 uur 
 .
 
Vanwege het open monumenten weekend zal het Leids Wevershuis zondag 13 september al vanaf 10 uur open zijn. Het is dan onderdeel van de museumroute. Dan is een groot deel van de De-uitdaging leden aanwezig.


 
Thuis Weven
50 x50 cm
Thema: Maathouden/ Wevershuis

 
Hieronder nog een impressie van de tentoonstelling in het Leids Wevershuis.