woensdag 19 oktober 2016

Morgen is de 1e dag van de OEQC 2016


Detail van de quilt "TWENTY20, Cricketmatch
de Veldspeler met rugnummer 20

Een cricketteam bestaat uit 11 spelers waarvan 1 de Bowler ( werper) is en 1 de Wicketkeeper.
De rest van de spelers staan in het veld op regelmatige afstand van elkaar om de cricketbal te vangen en terug te gooien naar de pitch ( het middenstuk).
Voor veldspelers is het belangrijk dat ze gedurende de uren dat het spel duurt goed op letten en goed samenwerken als team. Dus in concentratie op het willen vangen van de bal staan de spelers als de Batsman gaat slaan iets door de knieen met de handen bij elkaar om zo de bal te kunnen vangen. Als de bal wordt gevangen is de Batsman uit.Na 9 Batsmen uit staan de laatste 2 Batsmen van het andere team op de pitch. Als een van hen dan uit gaat is het spel afgelopen


Leden van het Hilversumsche Cricket Club herenteam in afwachting van de bal.

Op mijn quilt  "TWENTY20,Cricketmatch" is dat allerlaatste moment van de wedstrijd afgebeeld. Heel spannend! zal het battende team winnen door die ene run meer te maken dan het eerste team heeft gescoord. Hier dus 162 voor het eerste team. 
Of ....niet.
Nee dus.
De batsman gaat uit omdat zijn wicket valt ( de blauwe stumps vallen om en daarmee vliegen de bails door de lucht). Het battende team verliest dus en hebben als score 160 runs, all out.
Omdat een cricketveld een doorsnee heeft van 120 meter en de pitch waar dit zich allemaal afspeeld dus op 60 meter van de boundary is kan het scorebord nooit zo te zien zijn vandaar dat het deels boven de quilt uitsteekt. Voor cricketters zal het scorebord de uitleg zijn op welk moment van de wedstrijd deze textiel uitbeelding van een cricketmoment het is.
Voor Nederlandse Cricketfans kan men zien dat het de spelers van de "Hilversumsche Cricket Club " zijn die de wedstrijd winnen. Een club die al bestaat sinds 1883 en daarmee net iets ouder dan de Nederlandse Cricket bond.


Mijn quilt zal te zien zijn op de OPEN EUROPEAN QUILT CHAMPIONSHIPS bij het wedstrijd deel Thema: 20.in Maastricht. Ik ga zondag kijken wat er allemaal voor moois te zien is.
Hierbij wil de organisatie van de OEQC feliciteren met hun jubileum.


1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Leuk je uitleg van het spel! We zouden zó de wedstrijd kunnen spelen! We gaan in elk geval kijken in Maastricht.