woensdag 7 december 2016

SNEEUWVERVEN


"Sneeuwverven"

60 x 40 cm , 2016

Voor www.de-uitdaging.blogspot.com  thema: Winter

Voor het thema Winter dacht ik meteen aan sneeuwverven. Want sneeuw is niet alleen mooi om te zien in de natuur en om mee te spelen. Textielliefhebbers kunnen er ook mee stofverven. Dus hoe nu uit te beelden hoe leuk dat is.Op een basis van 2 lagen wit katoen met er tussen fiberfill heb ik een raster gequilt. Dit als ondergrond voor de fiberfill en andere materialen die er op geappliceerd worden.


Verschillende soorten fiberfill hebben verschillende structuur, diktes en materiaaldichtheid en is er in verschillende tinten wit. Hiervan heb ik cirkelvormen gedrapeerd en met de hand vastgenaaid. Daarna het cirkelpatroon gequilt zodat er een heuveltje ontstond waar meerdere lagen fiberfill een sneeuwbergje geeft.


Stofverven doe je tenslotte niet met blote handen dus heb ik de handen uitgebeeld  met plastic handschoenen aan. Ik heb de handschoenen gevuld met opgerolde stukjes fiberfill, steeds in de vorm van de botten van een hand zodat de vorm van de hand zichtbaar wordt.


Onder de vingertoppen heb ik stukjes "organza in fiberfill gepuncht" geplaatst. Dit zijn de plekken waar de sneeuw in aanraking komt met de warmte van de handen. De handen zijn bezig de sneeuw op te rapen.


Hier de handen van opzij. Ze zijn de maat van mijn handen en dus 3D. Ze zijn in vorm van het oprapen vastgenaaid door het fiberfill bergje heen op de onderlaag.


De sneeuw is onderweg naar de emmer ( rechts van de handen). In de emmer liggen al gevouwen lapjes gestapeld waar verfkorrels al aan het kleuren zijn. Daarop komt dan weer sneeuw met verfkorrels en dan in spanning afwachten wat het kleureffect zal worden


Hand gepatcht en gequilt

Gebruikte materialen:
wit katoen
zelf sneeuwgeverfde katoen
fiberfill in verschillende diktes,structuren en tinten wit
organza wit en off wit, heel licht grijs
kralen en pailletten
garens wit en passend bij de kralen

3 opmerkingen:

Aart zei

MOOI Marjo, het lastigste van het uitwerken van een idee, is de uitvoering. Hier ben je heel goed ingeslaagd. Mooi ook de 'sneeuw' tussen de handen.

Hannie de Beer zei

Een apart idee en mooi beeldend uitgevoerd! De handen en , de gekleurde lapjes en de glinsterende "sneeuw met de handschoenen.Heel goed bedacht en verwerkt!

mia zei

Mooi gemaakt, en mooi uitgelegd hoe je te werk bent gegaan.