dinsdag 28 maart 2017

2 Quilts op Miniatuurquilts Tentoonstelling 2017 Quiltersgilde

 Vallende Sterren
Doe een wens
Quilt, 30 x 30 cm 2016

Voor de Miniatuurquilts Tentoonstelling van het Quiltersgilde 2017 heb ik deze quilt gemaakt. Het was vorige zomer vlak voor de deadline voor het insturen van een quilt voor de posterselectie dat ik een foto van de vallende sterren in die periode in de krant zag. Die avond er voor zou er een regen van vallende sterren zijn. Maar het was bewolkt dus kon ik er niets van zien. Ik had nog wel zo veel willen wensen omdat het toen net na het bericht dat onze zoon een hersentumor heeft was. Dus heb ik mijn eigen versie van dit natuurverschijnsel gemaakt.


Op de quilt staan de mensen te kijken naar de sterrenlucht en doen vast allemaal een wens.
In het midden heb ik ons gezin uitgebeeld. De lucht is van een stuk zelfgeverfde denim met een cirkeldeel van de lichtvervuiling van 3 tinten organza. De mensfiguren zijn deels vormen in de zelfgeverfde katoen en deels organza en tule met restvormen.


De sterrenlucht is gequilt met o.a. zilverkleurige kralen in het sterrenbeeld Orion en Grote Beer. Dit zijn de meest bekende en goed te herkennen sterrenformaties.
De vallende sterren zijn met zilverdraad geborduurd.
De quilt werd niet voor de poster geselecteerd maar ik vind degene die op de poster nu staat  heel geschikt hiervoor. Omdat de quilt een emotionele quilt is heb ik Wilma gevraagd of ik de quilt terug mocht tot de Tentoonstelling nu. Dat kon en een paar weken geleden heb ik de quilt weer thuis van de muur gehaald en naar Wilma gestuurd om deel te nemen aan de TT.
(Voor de details van de TT zie onderaan dit stuk de foto van de Flyer van de TT.)

 Groeten uit Hilversum
Quilt,35 bij 25 cm, 2016

Vorig jaar was de oproep om een quilt te maken voor de internationale TT die begint op het Festival of quilts in Birmingham. Groeten uit.......... met een postzegel. Deze TT is nu te zien in Nederland op de Miniatuurquilts TT in Dalfsen. (zie onderaan de tekst de details van de TT)
Ik heb Hilversum als uitgangspunt genomen. We hadden ten slotte net de Miniatuurtentoonstelling in mijn woonplaats Hilversum gehad. 


Op een blauwe ondergrond heb ik het Gebouw van museum Beeld en Geluid uitgebeeld met een lijnenpatroon gequilt en de kleuren geschilderd. Het is een heel markant gebouw dat ik vanuit ons slaapkamerraam net kan zien.

Voor de postzegel heb ik mijn quilt "Dudok,Stadsbouwmeester" op een dunne witte katoen geprint en deze net naast de gekartelde rand op de quilt genaaid. De woorden Dudok en Nederland zijn er op geborduurd.


 Dudok, Stadsbouwmeester
Quilt 50 x 50 cm , 2015


Het Raadhuis van Hilversum ontworpen door W. Dudok moest er natuurlijk ook op. Verder wat bomen omdat Hilversum in een bosrijke omgeving ligt.


1 opmerking:

Geskea Andriessen zei

ik heb je sterrenval quiltje in het echt gezien en vind het prachtig! Ik zou willen wensen dat alle wensen vervult zouden kunnen worden , dat zou geweldig zijn!