vrijdag 13 april 2012

"Fontein In Pompeii" in het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo



Dit weekend 14 en 15 april 2012 is het museumweekend.

Dus is de tentoonstelling "Moderne Quilts en Antieke Tegels" een aanrader. De tentoonstelling is er nog tot 28 mei 2012 maar er is dit weekend museumweekendkorting.

Zaterdag 10 maart was de officiele opening en de quiltsters en belangstellenden waren in grote getalen gekomen. We pasten niet eens met z'n allen in de zaal waar de openingstoespraken werden gehouden. Deze werden dan ook twee keer gehouden. De directeur en de vertegenwoordigster van de Vrienden van het museum en de voorzitster van het Quiltersgilde hielden interressante toespraken over de oorsprong en het gebruik van tegels door de eeuwen heen en over de overeenkomst tussen de motieven op tegels en quilts.
Er waren 110 quilts ingestuurd varierend in maat van textiel tegeltjes van 15 x 15 cm met een tegeltextielwijsheid tot quilts van 1 x 1 meter. Er waren 3 zalen ingericht met de quilts en enkele quilts lagen in de vitrines bij de bijpassende keramische tegels. Er was een grote zaal die vol hing met quilts geinspireerd op een tegel en / of blok. Deze zaal was de openingsmiddag zo gevuld met bezoekers dat ik die niet goed heb kunnen fotograferen. Op de site van het Nederlands Tegelmuseum zijn daar goede foto's van te zien. www.nederlandstegelmuseum.nl . Mijn quilt "Fontein in Pompeii" hing in een zaal bij andere grotere quilts die geinspireerd waren op tegelvloeren.



Alles, de quilts en de naambordjes hingen erg mooi. Het is zeker de moeite waard om deze tentoonstelling te gaan bekijken.
Nederlands Tegelmuseum
Eikenzoom 12
Otterlo
dinsdag tot en met vrijdag 10 - 17 uur
zaterdag,zondag en feestdagen 13 - 17 uur

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een mooie tentoonstelling in een heel apart museum! Ik was er vorige maand en heb de bijzondere en fraaie tegels ( en natuurlijk de prachtige Quilts) goed bekeken! Ook jou Pompeï!

christina zei

Fantastisch he om je eigen quilt aan de wand te zien hangen. Hij hangt er ook erg mooi. Wat zul je trots zijn.