maandag 1 oktober 2012

Schikking der veren

 
 
Schikking der veren
 
Voor een Quiltwedstrijd met het thema de veer heb ik in mei 2008 deze quilt van 110 x 110 cm gemaakt. De quilt is in 2009 op de Algemene Quiltersgilde Tentoonstelling in Alkmaar te zien geweest en bij mijn expositie in de Zuiderkerk.
Ik laat de quilt hier nu zien omdat ik op een aantal blogs spannende resultaten van verven met verbandgaas zag. En op onze bijeenkomst van de Artquiltgroep De-Uitdaging afgelopen zaterdag zag ik de verbandverfresultaten van Corinne Zambeek. Erg mooi en verrassend hoe de verschillende gaassoorten verf opnemen. Hier kan weer hele mooie dingen mee gedaan worden.
 
In mijn quilt "Schikking der veren" heb ik verbandgaas gebruikt, Ik zocht een materiaal waar ik veren, en vooral donsveren  mee kon uitbeelden en dat ook enigzins 3D kon worden verwerkt. Dat vond ik in verbandgaas.
Verbandgaas: een textiel materiaal dat met een open weefsel toch stevig is en  dat uit te rafelen is en met behulp van een deels vast naaien en deels los de luchtigheid van veren kan uitbeelden.

 
Dit is een detail waarbij een veer naar beneden dwarrelt en een schaduw geeft op het strandzand.

 
De losse veer komt uit het donsgedeelte van de verenvacht. De vogel is zijn veren aan het schikken na een vlucht en staat in het zonnetje op het strand alles weer op orde te schikken.
De veren zijn beschilderde en 3D op de quilt genaaid nadat ze met transparante houtlijm als verharder waren ingesmeerd. Van uitgerafelt verbandgaas heb ik het donze middendeel van de schikkingsplek gemaakt.
 
 
Arrangement of the Feathers
 
In may 2008 I made this quilt 100 x 100 cm. for a the theme The Feather. It was on show in 2009 at the Dutch Quiltersgilde Exhibition.
I show it now because I saw some dying of first aid dressing materials on blogs. Last saterday I saw some dyed dressing material at our groupmeeting of the artquiltgroup De-Uitdaging and it looked great material to work with.
I choose this textile material then to make the down of the birdsfeathers because of its ability to use it 3D and to unravel it partly so it looks like down.

4 opmerkingen:

Ineke zei

Een mooie verwerking.

Hannie zei

Dit is wel een heel bijzondere verwerking! Van verbandgaas veren maken,prachtig!

Corinne zei

Dit ziet er schitterend uit. Ik zou de quilt graag nog eens in het echt zien. Helaas gemist op de tentoonstelling.

Christina zei

Wat een vondst. Het ziet er ook echt uit als veren.