vrijdag 30 november 2012

De Allerlaatste Kunst in de Zuiderkerk


Dit was mijn stand op de allerlaatste "Kunst in de Zuiderkerk" die de Vereniging Buurtgroep Behoud de Zuiderkerk organiseerde. Na zo'n 16 jaar strijd tegen sloop en nieuw/hoog bouw hebben we ons doel bereikt en de kerk blijft een onderdeel van onze wijk.
Behalve o.a. de quilts gemaakt van stoffen die door sneeuwverven hun kleur kregen had ik een rek met eigen ontwerp kleding en sjaals te koop. Ook waren er textiele sieraden. Vooral de kanten oorbellen waren erg in trek.

 
Voor mijn kaarten had Paul een demontabel kaartenrek gemaakt. Vooral de fotokaarten van mijn
De-Uitdaging werk waren populair. Maar de bezoekers vonden Galerie De Smederij in Sappermeer toch te ver om het werk in het echt te gaan bekijken. Ook de textiele kaarten waren populair vooral om als voorbeeld te dienen om zoiets thuis ook eens te maken.
 


 
Deze dames zaten om elf uur al klaar voor de ontmoeting met leden van het 1e koor: De Zoutkeetsingers. Een aantal zijn de hele dag gebleven. Al het aanbod aan exposanten en muziek was een groot succes gebleken.


 
 
Aan het einde van de middag gaf het 35 man/vrouw tellende City Orkest Hilversum een concert.
Daarvoor hield de (voormalig) voorzitter Ruud een toespraak  over de strijd tegen de sloop en waarin hij iedereen bedankte die als vrijwilliger heeft meegeholpen aan de strijd tegen de sloop en het organiseren van de evenementen.
Zoals op de volgende foto is te zien was de kerk vol met bezoekers die al de mooie muziek kwamen beluisteren en de kunst van de exposanten kwamen bewonderen.


 
A photo- impression of the last time the BBZ group organised the Art in the Zuiderkerk exhibition.
Picture of my stand with handdyed textile for quilts, clothing by my design and the cartholder made by Paul.  The churchbuilding will stay and be a part of our streetplan and is now in use and owned by the Thousand Hills International church.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ja het zeker een succes. Blij dat ik er ook van heb kunnen genieten!

janneke zei

Wat geweldig toch dat zo'n gebouw behouden kan blijven.

mia zei

Heel jammer dat dit voor jullie de laatste keer was, zo is wel te zien dat er veel belangstelling voor jullie werk was, gr. mia

marjolijn zei

Fijn dat de kerk bewaard blijft. En druk was het daar zeker! Heerlijk als het zo succesvol is.

Irma Markus zei

ALs ik zo de foto's zie vind ik het weer jammer dat ik er niet bij kon zijn, het ziet er succesvol en gezellig uit...een waardig afscheid voor jullie.
Zeker ook na het vele werk wat jij ervoor hebt gedaan.