vrijdag 26 juli 2013

Resultaat verven met ijsklontjes

 
Dit is dan het resultaat van het verven met de ijsklontjes. De verf was het nieuwe poeder dat ik bij www.mijn-eigen.nl had gekocht. De 2 kleuren blauw en de 2 kleuren geel  wat gesprinkeld over de opgevouwen lap. De natte lap kleefde aan de schuurdeur als een Mister Darcy net uit het meer. (er is nu een heel grote Mister Darcy in de Serpetine in Hydepark, London te zien)

 
De lap was 4 dubbel  en dan tot een prop dat het in het vergiet past gevouwen. Hier boven nog nat en onder gestreken. 1 dagje in de zeef laten staan, daarna spoelen en met de hittegolf is de stof zo droog.

 
 
De kant die bovenop lag heeft wat strakke lijnen in de kleurvlakken (foto hier onder) en de meest binnenin gevouwen kant heeft de wasigste kleurvlakken. Ik weet al wat ik er in zie maar dat zal pas na de zomer worden voor het weer quiltweer is. 

 

This is the result of the dying with icecubes. The textile was volded in 4 and than push together to fit in the strainer. Used dye is the new fabric dye in grainform from www.mijn-eigen.nl . Just 2 colors blue and 2 yellows random over the fabric. Let is stand for a day in the strainer and than washed out and with the heatwave in Holland it was dry in a second. Ironed and showed on the wall it showed the part that was on top with the more sharp lines in the colorparts and the more faded colorparts in the insidepart of the fabric. I already know what I see in it but it will be after the summer that I will go and quilt it. There's still a heatwave over here.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een mooie grote bruikbare lap! Fraaie tekeningen in het stof, hier kun je zeker wat mee! Ik ben benieuwd?

christina zei

Je hebt er prachtige tekening in gekregen.

Ineke zei

Prachtige kleuren.