zondag 3 november 2013

De-Uitdaging in "t Vinkhuys 2-11-2013

 
Zaterdag 2 november 2013 was onze Quiltgroep De-Uitdaging  www.de-uitdaging.blogspot.com
met werk van de 10 leden te gast op de tentoonstelling in "t Vinkhuys in Groningen.
Er waren 5 thema's te zien. 4 thema[s van het afgelopen jaar die nog niet eerder op een tentoonstelling te zien waren en Mystic dat niet eerder te zien was in Groningen op onze tentoonstellingen Quiltfestival Noord Groningen 2012  en in Galerie de Smederij  in Sappermeer.
Hierboven is links het thema Mystic te zien met op de linkermuur mijn "Diepe Wateren " een quilt bestaande uit 3 voor elkaar hangende lagen om de mysterie van wat er allemaal gebeurd onder water wat we niet zien uit te beelden.
Rechts hangen de quilts van het thema Muzikale verbinding. Het thema gekozen door Mia de Vos voor ons 5 jarig jubileum  afgelopen april. Het eerste thema 5 jaar geleden was Muziek en omdat we door deze quiltgroep en textiel met elkaar verbonden zijn was Muzikale Verbinding ons eerste lustrum thema. 

 
Op deze foto zie je de quilts voor de thema's Ontmoeting en Mensen. Het thema Mensen is na dit weekend te zien op ons blog en bij de blogs van de leden. In de deuropening is een stukje van het thema Tand des Tijds te zien en op de foto hieronder is het geheel aan quilts daarover te zien.


 
Marjolijn van Wijk( zelf wonend in de provincie Groningen) heeft de De-Uitdaging tentoonstelling georganiseerd en opgehangen en was de hele dag aanwezig om de bezoekers te vertellen over ons werk en om machinaalquilten te demonstreren.  Er waren op deze 1 dags tentoonstelling zo'n 200 bezoekers om ons werk te bekijken en kaarten met foto's van het werk te kopen.


The quiltgroup De-Uitdaging www.de-uitdaging.blogspot.com was last saturday with an exhibition of their latest work n "t Vinkhuys in Groningen The Netherlands.There were 5 theme's on show. Mystic not on show in the previous exhibitions in the Quiltfestival of North Groningen 2012 and the Galery De Smederij in Sappermeer. And the 4 new themes of this year.  Our 5th year anniversery quilt Musical encounter ( Muzikale Verbinding) , Meeting ( Ontmoeting) Test of times (Tand des tijds) and our latetst People (Mensen) that will be on show on our blog ( and on the blogs of its members )after this weekend. The exhibitions is visited by a 200 visitors and Marjolijn van Wijk showed them around and demonstrated machinequilting on her sewingmachine.

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Fijn Marjo, dat jij er nog extra aandacht aan besteed! Het was wel een succes, dank zij Marjolijn.
Ik zal er ook deze week een vermelding van maken .

marjolijn zei

Ik heb er van genoten en met plezier de hele dag gezeten! Vandaag kreeg ik nog een paar foto's van een bezoekster toegestuurd. Leuk toch?