donderdag 4 september 2014

De Onthulling

 
Voor het thema "Onthulling" van de quiltgroep www.de-uitdaging.blogspot.com
 
heb ik    " De Onthulling"   gemaakt.
 
Bij het woord Onthulling dacht ik aan deftige dames ( en heren) die door aan een koord te trekken een standbeeld onthullen dat onder een gedrapeerd laken staat te wachten tot het ceremoniële moment. Ik heb de laatste jaren veel foto's gemaakt van in steen / marmer uitgebeeld textiel. Daar heb ik weer naar gekeken en naar aan leiding daarvan stroken fiberfill in lagen op een ondergrond van fiberfill gespeld. Ik had nog een oud stuk verkleurd fiberfill liggen dat goed was om diepte in de vormen weertegeven

 
Hierover zijn verschillende lagen organza in beige tot schaduwgrijs gelegd en daarna is het geheel gequild. De achtergrond is in een tegelpatroon gequild.

 
Over het  standbeeld van een drapering is een vitrage geplooid vastgenaaid maar wel zo dat het iets los is van de ondergrond.Ik heb voor vitrage gekozen om toch iets van het standbeeld te laten zien.
Het koord kwam ik tegen bij de verkleedkleren van de jongens die weer te voorschijn kwamen door de verhuizing. Het is gemaakt van woldraad die tot koord gedraaid zijn. Het is in de draaingen vastgenaaid.
 
 


 
De hand van de deftige dame heb ik gemaakt van een wittransparante plastic handschoen. Deze is gevuld met fiberfill in rolletjes. Door de rolletjes heeft de handschoen de bottenvorm van een hand.

 
Daarna heb ik de hand met stukken kant bekleed zodat er een geheel patroon van het kant over de vingers verdeeld is. De hand is  in koord vastpakkende houding op quilt genaaid.


Aan de handschoen zit een geplooide kanten rand om de vorm van de beweging van de hand te benadrukken.

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Ik zag het op de blog, wel chique hoor! Een echte deftige onthulling.