vrijdag 31 juli 2015

Floris fabels & feiten in Nijmegen

 
Gisteren was ik uitgenodigd voor de officiele opening van de al enige weken te bezichtigen tentoonstelling  over de tv-serie en film "Floris". Bij de entree ligt mijn quilt "Floris" in de vitrine ( zie label : Floris op dit blog), geinspireerd op de muziek en de tv-serie. 

 
Behalve veel grote foto's van de filmset,( dus in kleur), het harnas van Floris, waren er ook kledingstukken van de tv-serie en de film.  Hieronder  de mantel van Sindela. een bruinglanzende stof afgezet met een mooi open weefsel als band. En een kleine reparatie op de linker schouder toont wel aan dat het echt gebruikt is.

 
Verder veel documentatiemateriaal over de Floris tv-serie, over de Duitse versie  "Floris von Rosenmund" en de film " Floris" en de film "Flesh and Blood". Het is heel leuk om te zien waar de kranten in die tijd mee vol stonden. Floris was qua opnames en verhaal een nieuwe vorm van tv-serie maken in die tijd. Ook de nog niet zo langgeleden uitgezonden interview met Paul Verhoeven is er te zien in een zaaltje en de Duitse versie in een riddertent.
 
 
 En daarbij hoorde een pakkende tune en spannende filmmuziek. Geschreven door Julius Steffaro/ Jan Stoeckart. Op zo'n 60 posters staat er informatie over alles wat er maar komt kijken bij het maken van Florius en hieronder de poster over mijn schoonvader.

 
 
Er zouden ook speciale gasten zijn voor deze opening. Het waren de actrices van de tv-serie.
Diana Dobbelman die gravin Ada speelde en Ida Bons die haar gezelschapsdame Viola was. Zij zijn door Radio/TV Nijmegen geintervieuwd en dat wordt daar uitgezonden. Voor wie in de regio woont het was heel leuk om Diana te horen vertellen over de opnames.

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Geweldig Marjo! En wat een eer voor je schoonvader, deze opening en tentoonstelling. Kon hij er ook bij zijn?