maandag 15 februari 2016

Workshops op de Tentoonstelling Miniatuurquilts 2016 in Hilversum


Tijdens de Tentoonstelling Miniatuurquilts 2016 van het Quiltersgilde 10 t/m 12 maart 2016, in de Regenboogkerk, Nassaulaan 22 in Hilversum geef ik 3 dagen de workshop "Quilten op hand geverfde stof"

Tijdens deze workshop kunt u een top van hand geverfde stof uitzoeken en met een tussenvulling en onderlaag quilten. De hand geverfde stof is de inspiratiebron voor het ontwerp. Met toevoeging van quilt- en borduursteken, verschillende materialen als organza en onverwachte materialen en kralen maakt u een unieke quiltlap die verwerkt kan worden tot kleine quilt of verwerkt kan worden in een groter geheel. Het quilten kan op de hand maar er zijn ook aantal naaimachines aanwezig.
De workshop wordt 3 x per dag gegeven tijdens de drie expositiedagen en duurt 2 uur. 
Kosten inclusief materialen € 12,-. Maximaal 8 personen per workshop. 
tijden workshops donderdag t/m zaterdag:
10.30 - 12.30,  13.00 - 15.00,   15.30 - 17.00

Zoals al aangekondigd in de Quiltnieuws 126, pagina 74 staat kunt u zich aanmelden bij Carla Zijlstra 
carla.zijlstra@quiltersgilde.nl . Maar het kan ook bij mij via een berichtje via dit blog
onder vermelding van het aantal deelnemers, naam, en dag en tijd van de workshop.
Alle informatie staat ook op de website van het Quiltersgilde onder: exposities - Miniatuur tentoonstelling 2016. Daar staat het hele rooster workshops 2016 Hilversum. Ook op  Facebook Quiltersgilde kunt u informatie en linken vinden.Verder zal de rondreizende tentoonstelling van "Muziek met een rood accent" van de EQA te zien zijn waar mijn "Floris, de Tune" te zien is bij de Nederlandse deelname 

Voor het thema " Architectuur" van de Miniatuurtentoonstelling heb ik een quilt ingestuurd met 5 gebouwen van Hilversums "Stads Architect" Dudok als inspiratie. Ik laat nog maar een klein stukje zien want de quilt is op de tentoonstelling voor het eerst te zien. Als geboren Hilversumse was Dudok vanzelfsprekend het onderwerp bij dit thema. We hebben 26 jaar tegenover een Dudok school gewoond. Mijn man en ik en onze zonen hebben allemaal de lagere school / basisschool in een Dudokgebouw mogen doorbrengen. 
We zijn getrouwd in het Raadhuis van Dudok. En wonend in Hilversum is Dudok architectuur altijd aanwezig.


Tot ziens in de Regenboogkerk
Nassaulaan 22, 1213BC Hilversum

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Leuk Marjo! Ik was al eens in het mooie raadhuis voor een bezichtiging.
En gezellig de workshops.
Ik ga eens zien of ik mee kan doen?, En natuurlijk je quiltje bewonderen!