vrijdag 20 januari 2017

Componist Floris Tune overleden

FLORIS, De Tune
Quilt: 30 x 30 cm,2014

Afgelopen vrijdag is mijn schoonvader overleden. Hij is 89 jaar geworden en heeft een mooi leven gehad.Hij was trombonist en componist en o.a producer bij het radioprogramma "Vroege Vogels"
Zaterdag is zijn uitvaart en zal er voornamelijk zijn eigen muziek te horen zijn op zijn uitvaart.
Hij schreef altijd onder pseudoniem. Hij had er verschillende voor Nederland en Engeland. 
Hij heeft de tune en de filmmuziek voor de tv.serie "Floris" geschreven maar ook de muziek van de Engelse tvserie "Van der Valk"en de muziek die gebruikt is in de film "Monty Python en de Heilige Graal". Als je het kokosnotenritme hoort, dat is van hem

Voor de Nederlandse inzending van het Quiltersgilde met het thema "Muziek met een rode lijn"heb ik deze quilt gemaakt. Het was vorig jaar te zien op de Miniatuurquilts tentoonstelling met de bijdrages van 17 Europese landen. Het is Floris en Sindala te paard over een heidelandschap en de bladmuziek van de intro geborduurd. In grijstinten want de serie is in zwart/wit opgenomen. (Hollandse zuinigheid)  Eerder had ik al eens een quilt gemaakt over dit thema. Toen we bij de De-Uitdaging het thema 'Muzikale ontmoeting "hadden had ik de muziek van "Floris"gecombineerd met de afbeeldingen van Rutger Hauer als Floris en mijn oom Kris van de Velden als de kwakzalver. Mijn oom in 1969 als acteur en mijn latere schoonvader als componist was de muzikale verbinding.
De Floris muziek was onder het pseudoniem "Julius Steffaro "geschreven wat dus Jan Stoeckart was.Voor het hele verhaal bij deze quilts zie het Label "Floris"

5 opmerkingen:

Eke zei

Gecondoleerd marjo en sterkte voor jou en de familie. Mooi om te lezen wat hij zoal heeft gedaan en dat hij een fijn leven heeft gehad.

Hannie de Beer zei

Van harte gecondoleerd Marjo. Goed om te lezen wat hij allemaal heeft gecomponeerd. En een mooi leven heeft gehad.
Voor jullie allen sterkte !

Hannie de Beer zei

Vergeet ik nog te zeggen dat wij de tt. van de film Floris hebben bezocht in Nijmegen .Was heel interessant om te zien , zeker omdat we wisten dat het jou schoonvader was, en ook meteen jou quiltje bewonderd!

mia zei

Gecondoleerd met het overlijden van jullie vader/schoonvader/grootvader. Wat een inspirerend leven heeft hij gehad en een mooie nalatenschap niet alleen voor jullie maar ook de jeugdherinnering die veel mensen bij de serie hebben.

Jo Huijsman zei

Ach Marjo, gecondoleerd met het overlijden van je schoonvader. Wat een mooie herinneringen hebben jullie, die vergeet je nooit en neem je een leven lang mee. Sterkte.