woensdag 7 maart 2018

Ons Uitzicht - thema Bomen


"Ons Uitzicht"
quilt, 60 x 40 cm,2018


Voor het thema "Bomen "van Artquiltgroep www.de-uitdaging.blogspot.com

Vanuit het zolderraam kun je deze bomen zien die op de oprit van het viaduct staan. De zon komt op achter de bomen. De bomen steken zwart af tegen de lucht.
Het leven gaat door, elke dag weer en de bomen beginnen weer een klein beetje uit te lopen.


Ik heb een zelfgeverfde lap genomen maar deze was zelf net 60 x 40 cm. Dus door de boomvormen uit te sparen / de lap steeds iets door te schuiven in lengte en breedte kon  ik de bomen er met zwarte katoen er tussen leggen en kwam ik op het benodigde formaat.


Veel tinten groen, grijs en bruin en zwart garen bij elkaar gezocht om te quilten.


De opkomende zon heb ik met organza en daarop tule in oranjes, gelen en beige uitgebeeld. Deze overlappende lagen met bijpassend garen gequilt. Daarna een begin gemaakt met de prille groei van blaadjes aan de takken.
Door het tegenlicht zie je in het echt geen structuren in de schaduwkant van de bomen. Na enkele experimenten met o.a. tyvex en verf heb ik toch gekozen voor mat zwarte katoen. Deze heb ik rimpelig en in laagjes op de open plekken gelegd.  Met veel stikwerk de structuur van boombast en takgroei in de bomen gequilt


De linkerboom heeft kale takken en nog geen pril groen

maar naarmate je meer naar rechts kijkt ( leesrichting)


krijgen de takken steeds meer kleine groen blaadjes.

De bomen staan symbool voor de situatie waarin we nu zijn. Na het overlijden van onze zoon Peter verloren de bomen al hun blad en heel voorzichtig groeien er nu weer kleine blaadjes.

3 opmerkingen:

Eke zei

Wat een mooi licht heb je weten te bereiken met die lagen tule en organza. En het uitlopen van de bomen heb je prachtig verbeeld. De gedachte achter dit werk is mooi, langzaam aan komt er weer wat leven, precies zoals je is. Mooi Marjo!

Hannie de Beer zei

Heel bijzonder zoals je het licht hebt weergegeven, met al die verschillende lagen! En de bomen, van kale takken naar jong groen. Net zoals alles in de seizoenen gaat. Mooi en zeer intensief stikwerk!

christina zei

Het kan niet anders dan alles wat jij maakt heeft een diepere lading.