dinsdag 14 april 2020

Foto Gedenkplekje Peter in Nabij, Kwartaalblad voor Ouders Overleden Kind, april 2020In het blad van de vereniging Ouders van een Overleden Kind (OOK) stond een oproep om een foto en tekst in te sturen over de gedenkplek in huis voor een overleden kind.
In het april 2020 nummer staan op 16 pagina's de inzendingen van ouders / lotgenoten

Mijn inzending:
Onze zoon Peter Stoeckart (01/03/1990-28/09/2017) stierf bij ons thuis in het ziekenhuisbed naast deze plek. De kast waar hij zijn nog te lezen boeken had staan met daarnaast zijn boek van zijn promoveren. Peter stierf toen hij 27 jaar oud,was , 15 maanden na het constateren van een graad 4 hersentumor. Van de ene op de andere dag zag zijn en ons leven er anders uit. "Ga doen wat je leuk vindt " zette hij om in het promoveren in de psychologie. Onderzoek naar wat mensen onderbewust doen en denken. Zijn grote passie. Nu staat er zijn foto, zijn motto van zijn scriptie die wij als dankkaart gebruikt hebben. Mini cricketbats van zijn kamer en daarachter de voorkant van de rouwkaart. Foto van de quilt die ik had gemaakt naar aanleiding van zijn promoveren.

Marjo Stoeckart, zijn moederDe Foto
Voor de boeken op de bovenste plank staat de "statie foto" die elke promovendus van de Universiteit van Utrecht zal hebben. De foto van promovendus met para nimfen en professor en co- promotors en professoren die betrokken zijn bij de beoordeling van een scriptie.op de trap van het Academiegebouw. Zo trots zijn we op Peter dat dit hem gelukt is ook al wist hij dat hij moest gaan denken in maanden. De behandeling in de VU MC kon de snelle groei niet stoppen. Het was de mooiste dag van zijn leven en dat was zo goed te zien.
De linker foto is van onze zoons samen lezend en grappen makend in de tent.
Onderste plank de foto van Peter, gemaakt door fotograaf op zijn werk (UvU) voor de website van werknemers voor het toen komende studiejaar, 1 maand voor hij ziek bleek. Peter hield niet van op de foto gaan maar deze fotograaf had een mooie serie van hem gemaakt vond hij zelf.
De mini cricketbat naast de bedankkaart met zijn motto van zijn scriptie:

All we have to decide is 
what to do with the time that is given us

(J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring)

Daarachter: De ingelijste rouwkaart met de foto van de quilt die ik voor Peter had gemaakt voor het thema "Stilleven" van Artquiltgroep De-Uitdaging. Een textiel stilleven van zijn Bachelor, Master en promoveer kokers en tekst met een stapel van zijn scriptieboeken op een tafel met laken met logo van de UvU. en er naast de foto van zijn laatste reis met daarop het gedicht:

Those we love don"t go away
They walk beside us every day
Unseen, unheard, but always near
Still loved, still missed and very dear


6 opmerkingen:

Eke zei

Wat een mooie gedenkplek Marjo, nabij, zoals elk moment van de dag.

Jo Huijsman zei

En in jullie mooie herinneringen leeft hij voort.

Hannie de Beer zei

Een prachtige gedenkplek, zo dichtbij en met de vele herinneringen leeft hij voort ,iedere dag!

mia zei

Deze herdenkplaats is goed om aan hem te denken met de alle herinneringen zo midden in jullie gezin.

miekequilt zei

Wat mooi, Marjo. Een mooie plek om aan jullie zoon te blijven denken.

Cocky zei

Net slagroomsoesjes etend, staan ginnegappen op het balkon met dochter en kleinkinderen beneden op het garagepad ( nog geen nabij contact. Daarvoor met mijn man mooie wandeling gemaakt langs de uiterwaarden. De zon schijnt en genoeg plannen om de dag aangenaam te beleven.
Maar nu even helemaal stilte om me heen om aan jullie zoon en jullie verdriet te denken......