dinsdag 8 september 2020

Wegwerp ! Mondkapje


Wegwerp ! Mondkapje
Quilt voor De-Uitdaging thema: Corona 
50 x 50 cm , 2020

 

Elke keer zie ik mondkapjes slingeren in de berm van het fietspad. Maar zoals ik wel deed bij plastic durf ik deze niet op te rapen. Voor de-uitdaging.blogspot.com hadden we het thema Corona. Dus dan maar iets met die weggeworpen mondkapjes. Ze moeten maar in een "blikvanger".

Verschillende in kleur overlopende lagen van licht oranje naar rode tule en organza op elkaar gestapeld. Een middencirkel uitgespaard voor het gras deel dat later weggeknipt wordt. Hierop de vele woorden die we nu in Corona - tijd te horen en te lezen krijgen geborduurd met de naaimachine. Letters van 9 mm kleiner wordend tot 6 mm om in de cirkel te passen. Het stukje blauw is het proeflapje voor de maat.Coronavirusdisease 19, Positief getest, Coronateststraat, mondkapje, 1,5 m eter afstand, samen tegen corona, rouw eenzaamheid, corona, nieuwe normaal, samen sterk. 

Deze woorden dus taps toelopend in de cirkel zich herhalend tot deze geheel gevuld is. De binnenvorm van de in de kleurcode geel oranje rood, naar mate de situatie erger is , is grillig zoals het coronavirus probleem. Ook lijkt het of een ruit is in diggelen is gegooid zoals de toekomst van veel mensen. 

In het midden een grasgroene katoen dat in "grassprietjes"patroon is machinaal is gequilt. 

Daarop een echt katoenen mondkapje van 10 cm (50 % van de ware grootte)Als ondergrond een blauw katoenen lap die ik steeds herhalend in regels heb geborduurd met de tekst

"Alleen samen krijgen we het corona onder controle"

Deze tekst staat bij de persconferenties van de premier en minister op de achtergrondwand. Ook steeds vlakvullend herhaald. Daarom hier dan ook. Hopelijk helpt de kracht van het herhalen.

De buitenrand van de "mondkapjesvanger" is van licht oranje tule en heeft de vorm van een de rand van een coronavirus. Er zit wat tule onder de oranje rode vorm om de impact van de coronacrises op de mensheid als een kraterinslag weer te geven.

 


Nu de quilt af is komt mijn zoon met "je hebt de woorden intellectuele lockdown niet gedaan". Die hadden er volgens hem echt bij gemoeten. Maar ja nu is de quilt vol en af.

Iedereen in ieder geval alle goede gezondheid toegewenst.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heel bijzonder Marjo, een mooie bewerking van alles wat corona veroorzaakt!
De verwerking met tule en organza is goed gekozen!

Jo Huijsman zei

Knap uitgewerkt

Liesbeth Wessels zei

Mooie uitwerking van het thema dat iedereen toch nog steeds bezig houdt.