woensdag 9 december 2020

De Samenbloem

De Samenbloem,

           50 x 50 cm, 2020 

Het 50 ste thema voor De-Uitdaging . Ik koos voor "Samen"

omdat:  we al 12 1/2 jaar samen een groep vormen die elke 3 maanden met de zelfde passie voor textiel een thema uitwerken in textiel en dit delen op ons blog www.de-uitdaging.blogspot.com 

omdat:  we samenwerken, met de groep exposeren  en daardoor een gezamenlijk verleden en toekomst hebben.


Voor mij is "Samen" een proces van groei, van bij elkaar horen en bij elkaar willen zijn. 

Dit heb ik vertaald in een textiele bloemvorm die samen uit een plant groeit en met de bloembladeren die open en dicht kunnen samen een bloem vormt.Eerst wilde ik bloembladeren zelf samenstellen maar bij het leeg halen van mijn moeders huis haalde ik gebloemde gordijnen van de rails die precies de maat van de bloembladeren had die ik in gedachten had.  


De bladeren ( verstevigd met vliesline) zijn in een nieuwe compositie op de ondergrond geguilt.De bloembladeren zijn ook met vliesline verstevigt en uitgebreid door gequilt. Zo wordt elke bloem van het design van de gordijnstof  een bloemblad in de quilt.

Onder het bloemgedeelte heb ik een bodem van witte bloembladeren gemaakt.Aan de achter/binnenkant zitten foto's op katoen afgedrukt ook met vliesline verstevigt ruglings aan elkaar gestikt.
Als de bloem open staat  (zie 2e foto van dit blog )  kun je 8 foto's zien van wat voor mij belangrijk samenzijn momenten zijn. Met mijn gezin en met vrienden die echt goede vrienden blijken te zijn.

De gebruikte foto's zoals gebruikt in klokronde volgordeOns gezin, Paul , Peter Freek en ik op de top van een Scottisch Mountain


Tennis vrienden, heb maar van 1 groep foto

De Art Groep Textiel Centraal op workshopdag


De eerste bijeenkomst De-Uitdaging in 2012


 

De Hilversumsche Cricket Club 


Ons gezin 


Met de allerbeste vrienden op vakantie in Schotland,
we passen samen om deze boom


Vrienden voor altijd van de Zeevaartschool
 

2 opmerkingen:

Aart zei

Mooi werk en mooie gedachten.

Hannie de Beer zei

Een bijzonder idee, om zo de herinneringen samen zichtbaar te maken!