donderdag 21 april 2011

RAAM ZUIDERKERK (Hilversum)

Ruud Dirkse neemt afscheid als voorzitter van de Vereniging "Buurtgroep Behoud de Zuiderkerk".

Als cadeau voor zijn jaren lange inzet voor deze buurtgroep krijgt hij van de bestuursleden, actiemedewerkers en adviseurs deze quilt: "Raam van de Zuiderkerk" door mij gemaakt.

De Zuiderkerk is een 2oe jaren kerkgebouw in Hilversum, Neuweg 148. De gemeente Hilversum had sloop en nieuwbouw van ondergrondse supermarkt en parkeergarage en wat appartementen er boven in hun gedachten. Daar wordt al zo'n 15 jaar tegen geprotesteerd en zoals het er nu naar uitziet blijft de kerk staan als middelpunt van een door architect Dudok ontworpen stratenplan en woonwijk.De Zuiderkerk heeft grote langwerpige glas in lood ramen met verschillende motieven.
Deze quilt van 1 meter bij 50 cm. heeft een van deze ramen als ontwerp.
Het is uitgevoerd met zelfgeverfde katoenen stoffen en een witte glanzende stof met zilveren bobbeltjesmotief ingeweven. Er is meer dan 18 meter biasband nodig geweest om het lood uit te beelden.

Detail bovenkant quilt:

Er zijn 3 verschillende raamontwerpen per raampartij. De buitenste hebben net als in deze quilt
een middenpunt met 3 lichtblauwe ruitvormen. Daarnaast zijn de ramen met 2 ruitvormen en het middelste raam heeft een punt met 1 ruitvorm.

Detail onderkant quilt;

De onderkanten van de ramen hebben allemaal het zelfde ontwerp.
De ramen zijn totaal zo'n 3 meter hoog. Die hoogte is teruggebracht in het quiltontwerp tot 1 tussenvak.Detail bovenkant quilt, iets van opzij:

Als de zon schijnt zijn de ramen van binnenuit erg mooi van kleur daarom heb ik voor het rode rondje een velour stof gebruikt om de kleurintensie weer te geven.

The chairman of the organisation "Buurtgroep Behoud de Zuiderkerk" resigns and gets a quilt "Window of the Zuiderkerk" made by me as a farewellpresent from the boardmembers,campaigners and advisors. This committee has as interests to maintain the Zuiderkerk as the centre of the by architect Dudok designed street-plan and residential area.
The quiltdesign is from the 3 metre high leaded light window of the Zuiderkerk, Neuweg 148 Hilversum.


The quilt is 1 metre by 50cm.


Made with handdyed cotton and a white material with zilver bubbelmotives and more than 18 metres of biasband.

2 opmerkingen:

marjolijn zei

Dit is prachtig geworden Marjo. Ik denk dat Ruud hier heel blij mee is.
gr. Marjolijn

Hannie zei

Een geweldig cadeau,en prachtig gemaakt! Je zou zo'n mooi werkstuk cadeau krijgen!