dinsdag 20 september 2011

Dreamline Colors Algemene Leden Tentoonstelling Quilters gilde Leiden 2011

"Dreamline Colors" was geselecteerd voor en te zien op de Algemene Leden Tentoonstelling van het Quiltersgilde in Leiden van 9 tot en met 14 september 2011.
Stroken zelfgeverfd katoenen stof vormen de cirkel op deze quilt.
De stoffen zijn zelfgeverfd tijdens de cursus "36 kleuren" van Dreamline. Deze firma bestaat nu niet meer, maar is overgenomen door "Stof tot Verven".

Het midden bestaat uit een met zilverdraad handgeborduurde Keltische motief. Daarna is de quilt met zelfgeverfde DMCgarens handmatig door gequilt.

De quilt hing heel mooi tussen 2 andere in kleur passende quilts aan een wand op een mooi ingerichte en druk bezochte tentoonstelling. Mijn moeder staat hier op de foto.
Onder nog een detail van de rechter bovenhoek. Al het handquilten is gedaan op zonnige dagen naast het Hilversumse Cricket veld.
"Dreamline Colors" was selected and showed on the Quiltersgilde Exhibition, 9 - 14 september 2011 in Leiden ,The Netherlands.
It is made of a circle of 36 self- handdyed cotton stripes with a hart of silver handembroidered Celtic design. The rest of the quilting is handquilted with self-handdyed DMC yarns. All the handquilting is done sitting next to the Hilversum Cricket field.
The quilt was hanging between 2 in color matching quilts ,see picture with my mother.

Geen opmerkingen: