maandag 10 oktober 2011

"Kunst in de Zuiderkerk" 8 oktober 2011


"Kunst in de Zuiderkerk" was weer een druk bezocht succes.
Ondanks de regenbuien waren er weer veel mensen naar de Zuiderkerk gekomen om het werk te zien van de verschillende textielkunstenaars en te genieten van de modeshow.
Mijn "Hanenkam" had een mooie plaats gekregen zodat hij direct opviel als je het gebouw binnen kwam. Sommigen dachten dat het een schilderij was en konden het niet laten om het textiel te voelen. Vooral de rode kam heeft meerdere malen een aai over z'n bolletje gehad.

Van De quiltgroep " De Uitdaging" was ook Irma Marrkus aanwezig met haar quilts, herinnerings quilts en kussens en kaarten. Vooraan zie je haar Art Quilt over het onder ANP leven in Nederland.

Van Charlotte Molenaar waren er prachtige zijde met wol gevilte sjaals en ook vilten sieraden en beeldjes (een samenwerkings project met keramiste Silene van Waveren).

De modeshow werd gelopen door enthousiaste dames met de kleding van " Natasja Fashion" van de Gijsbrecht in Hilversum en met vilten kledingcreaties van AlexandrA en Charlotte Molenaar.Ook waren er prachtige corsetten en kleding van Josephine Bos.
Voor en na de modeshow was er een optreden van de opera zangeressen van " Hanneke & Co"
Het was een geweldig en ontroerend om te horen hoe mooi deze dames zongen in de Zuiderkerk met die prachtige akoestiek.
Al met al een evenement om volgend jaar weer aan mee te helpen organiseren en aan deel te nemen.

1 opmerking:

Anoniem zei

GEWELDIG