dinsdag 1 november 2011

TUSSEN WAL EN SCHIP

"Tussen wal en schip"is mijn Spiegeling voor het thema Spiegeling van De-Uitdaging.
Op de laatste dag van de vakantie vertrokken wij vanuit Newcastle (England) met de ferry naar Nederland. Altijd leuk om vertrek te zien.
Al een hele vakantie foto's gemaakt van spiegelingen in riviertjes en lochs van het Scottish landscape en ook dus van het water tussen wal en schip.
Wat mij vooral op viel was dat de spiegeling van de strakgespannen tros een slingerende lijn was en dat de spiegeling van de tros die al afgleed in het water een rechte lijn was. Na zoveel jaren meevaren op Nedlloydschepen en al menig overtocht naar Groot Britanie en Ierland valt zo iets nu opeens op. Het water gaf een spiegeling van het schip en van de oeverkant. (zie de onderste 2 foto's)

Op de 2e foto zie je meer in detail dit effect van rechte en slingerende met daarboven de trossen gemaakt van zelfgeverfde en tot koord gedraaid bandgaren.
Soms voelt het in een situatie tussen wal en schip te raken. Dit is het geval met de medische hulp vragen voor onze zoon met een chronisch hoofdpijnprobleem en het maar niet lukken van een oplossing vinden daarvoor. Daarom heb ik uit alle ideeen voor spiegeling na eerst een ander ontwerp te zijn begonnen gekozen voor deze spiegeling tussen wal en schip.
Quilt gemaakt van katoen, glanzende voeringszijde en organza. Zelfbeschilderde stoffen en zelfgeverfd en tot "trossen" gedraaid koord van bandgaren. Hand en machinaal gequild.


"Between quayside and ship"
For the theme Reflection for De-Uitdaging, www.de-uitdaging.blogspot.com this quilt with the reflection of ship quayside and ropes in the water of the harbour. Through our holiday I took pictures of reflection of Scottish landscape and nature in lochs and streams. So on the last day of our holiday I took pictures in the Newcastle Harbour of the departure of the ferry.
The straight ropes give a twisted line and the allready sliding rope give a straight line as a reflection. The water gives also a reflection of the quay and ship.
Quilt ( 50 x 50 cm.) is made with handdyed and other cotton and organza and the ropes of handdyed yarn twisted to a shipsrope.

4 opmerkingen:

Christina Fokkema zei

Mijn eerste indruk was dat het wel een heel grote quilt moest zijn. Maar bij nader inzien lijkt me dat toch niet.

Je hebt em ontzettend knap in elkaar gezet.

Wat voel je je dan machteloos he als de medici je niet kunnen helpen met een kind dat zoveel pijnen moet verdragen.

peter stoeckart zei

wat mooi!

Corinne zei

Helemaal geweldig vind ik deze uitwerking van Spiegeling. Schot in de roos.

Hannie zei

Ik deel de mening van Corinne: Een schot in de roos deze verwerking!