woensdag 14 december 2011

Quilt `Raam Zuiderkerk` in Kalender PAS OP ! 2012

De quilt "Raam Zuiderkerk" is als foto opgenomen in de kalender 2012 van de Stichting Hilversum,Pas Op!.
De quilt is 100 cm hoog en 51 cm breed en gemaakt door mij in september 2010, naar aanleiding van de mooie glas in lood ramen van de Zuiderkerk. Ik ben zelf lid van de vereniging "Buurtgroep Behoud de Zuiderkerk" en zodanig actief betrokken bij het voortbestaan van dit gebouw aan het begin van onze straat dat met sloop werd bedreigd door plannen van de gemeente.
De Stichting Hilversum, Pas Op ! is een lokale stichting tot behoud van historisch of architectonisch belangrijke gebouwen in Hilversum.

Voor de kalender is een keus gemaakt uit zowel recent gerestaureerde gebouwen in Hilversum als ook gebouwen waar de stichting zorg voor de toekomst hadden of hebben.

Voor de maand september is er links een foto van de buitenkant van de Zuiderkerk gebruikt met rechtsboven de foto van mijn quilt " Raam Zuiderkerk".

Op de achterkant van dit kalenderblad staat de tekst "Hergebruik Kerken "en onder aan de tekst behorende bij de foto 's en nogmaals de foto van mijn quilt. De quilt is niet meer in mijn eigendom maar verkocht maar ik gebruik de foto van mijn quilt wel voor kaarten en zo is de foto ook bekend geworden bij de samenstellers van de kalender.
De kalender is te koop bij de Boekhandel Plantage in de Kerkstraat en bij de Bruna op de "Gijsbrecht" beide te Hilversum. Secretariaat Stichting Pas Op! e. cees@van-zijtveld.net
The picture of my quilt "Window of the Zuiderkerk" is in the calender 2012 of the organisation Hilversum, Pas Op! This organisation works hard to keep historical or architectionial important buildings in Hilversum. For the calender of 2012 they have choosen pictures of buildings that are recently restaured or buildings where the organisation have there concerns about. The Zuiderkerk is at the beginning of my street and I am active in the "Buurtgroep Behoud de Zuiderkerk "to keep this building with it's beautiful stained glass windows as it is. The calender is for sale at the bookshop Plantage in the Kerkstraat and at the Bruna "Gijsbrecht"in Hilversum

4 opmerkingen:

modern art zei

Wat leuk om zo je quilt terug te zien.
gr.mia

Hannie zei

Wat leuk, en een hele eer om je quilt afgedrukt te zien in een kalender!

Irma Markus zei

Dat is leuk, kunnen mensen er de hele september maand van genieten.
En jij natuurlijk al het hele jaar!

Martijn Haaijer zei

Hi Marjo, wellicht een late reactie op je quilt maar ik probeer de maker van de ramen te achterhalen en daarbij 'zijn/haar' verhaal wat de betekenis is van deze ramen en symbolen