dinsdag 23 april 2013

Kleine vakantie en Colours of Africa

 
 
Omdat we naar de expositie Colours of Africa zouden gaan hebben Paul en ik een nachtje Domburg Zeeland gedaan. Na een stormachtige dag ervoor was er nog wel veel wind maar het was heerlijk aan het strand. Plastic uit de zee is afval wat er zeker niet hoort en op geruimd moet worden maar de zee maakt wel een mooie vorm van dit visnet.

 
 
Uiteraard waren we even kijken bij Westkapelle naar de meest westelijke vuurtoren van Walcheren ( en zie foto ) de schepen die op weg waren naar Antwerpen. Eens vaarden we zo en keken naar het land. Soms een beetje heimwee maar van de zomer varen we weer naar Engeland.
 
 
Colours of Africa
 
 
In Essen , België, met een stralende zon was de tentoonstelling van Colours of Afica. Op 5 locaties waren prachtige quilts, viltobjecten en andere textiele kunst te zien. Het was een leuke wandeling ( ongeveer 10 km rond) van de ene naar de ander locatie en zo kreeg je gelijk een lekker kleurtje op het gezicht.
 
In het Karrenmuseum stonden deze BI NKA BI van de groep " Op weg naar Art." zie voor info b.v. het blog van Mia de Vos-Weber.  Zij heeft 1 van de vormen gemaakt.  Ze stonden prachtig in de zon wat mooie schaduw van de vormen gaf.
 


 
Ik was vooral heel benieuwd hoe Textiel er na 6 weken buiten uit zou zien. Nou door de koude maar droge weken zag het er perfect als nieuw uit. Het was een feest om te zien hoe Artquilts buiten bewogen op de wind en straalden in de zon.
Van Christina Fokkema waren de textiele kralen die samen met glas-in-lood objecten een ketting vormden. Heel leuk om ze na het volgen van de making off op haar blog ze nu in het echt te zien.

 
Deze ballerina stond in een groep van figuren.(sorry, naam van maker ben ik vergeten op te schrijven) De romp met daarboven de 2 gebogen lijnen is een gevlochten mand waarvan het hengsel bovenop kapot is. Erg goed.
 


Small holiday and the exhibition Colours of Africa in Essen, Belgium.
Because of the exhibition  in Belgium we stayed 1 night in Domburg, Zeeland. A day of beachwalks and going to the most westly lighthouse of Walcheren. A bit of homesick seeing the ships pass by but next summerholiday we will be sailing again to England. The weather was sunny and even it was plastic waste on the beach the see made a beatiful form of the fishnets.
The colours of Africa exhibition was on a sunny day with a walk of 10 km passing 5 locations. Beatiful quilts and other textile art of several quilters.and feltmakers. I was very curious how the textile would be after 6 weeks outside. It looks like new  after weeks of windy but dry surcomstances.

5 opmerkingen:

Ineke zei

Zeeland ja, ik ben in Middelburg geboren en in Essen heb ik met volle teugen genoten.

Hannie de Beer zei

Gezellig, om even uit te waaien ,kun je er weer een poosje tegen, en weer nieuwe inspiratie opdoen. Colors of Afrika, was zeker de moeite waard, erg leuk de buitenkunst, en alle andere locaties hadden veel te bieden!
Gezellig om je nog te ontmoeten!

Christel Sins-Camp zei

Er is zo veel "moois" te vinden op het strand, maar ook in Essen veel moois gezien!

christina zei

Die ballerina vond ik ook zo mooi

Nienke zei

Leuk om met je mee te genieten, dank!