woensdag 1 mei 2013

Floris voor de De-Uitdaging thema: Muzikale Verbinding

 
Floris
 
Quilt 50 x 50 cm , 2013
 
 
Bij Muzikale Verbinding , het thema voor de De-Uitdaging, dacht ik aan een herkenningstune van een muziekstuk. film. of liedje dat herinneringen oproept uit het geheugen. Ik heb voor deze quilt gekozen voor de muziek van de jeugdserie "Floris` uit najaar 1969. Een zwart-wit tv serie over stoere ridders waar mijn oom een kleine rol in had als spion van van Gelre. Mijn eigen oom op tv en Rutger Hauer als Floris maakte echt een blijvende indruk op mij. De begintune bleef duidelijk hangen.
De quilt is opgebouwd uit 4 losse quilts weer aan elkaar verbonden met in het midden het woord `Floris`. Drie delen zijn gemaakt met een top met  de foto"s  van de tv-beelden op stof geprint en dan in veel grijstinten gequild. Bij de afbeelding van mijn oom (links boven) staat zijn naam 2 keer. Eerst zoals op de titelrol zoals in de aflevering " de Wonderdoener" en daaronder hoe zijn naam eigenlijk gespeld had moeten worden. ( in Wikipedia bij Floris krijg je bij zijn naam dan ook een link naar een golfspeler terwijl mijn oom choreograaf was en later beter bekend als Kris van de Velden).
Rutger Hauer heeft een wollen cape met zilveren sluiting gekregen op de quilt.

 
 
Op het einde van de titelrol komt de naam van de componist " Julius Steffaro  over een heide landschap met Floris en Sindela wegrijdend op hun paarden.De muzieknoten op papier heb ik direct op de stof getekend en gequild. Het zijn de eerst noten van het muziekstuk gespeeld door Hoornblazers met die duidelijk herkenbare intro van het muziekstuk.
Ik heb toestemming gevraagd aan de componist van deze Floris muziek of ik deze mocht gebruiken op mijn quilt. Deze kreeg ik. Julius Steffaro is Jan Stoeckart, mijn schoonvader.

 
Voor de muziek bij de quilt
 
Floris: quilt 50x50cm 2013
For the theme Musical connection I made this quilt that is the visualisation of the music by the youth TV series of " Floris. from 1969. It is about Knights in a black and white tvseries about a Dutch Knight in the Middle Ages. My uncle played a small part in one of the episode and Rutger Hauer was made famous in Holland by his roll of Floris. The quilt shows my uncle on the top left and Rutger Hauer on the right.The images are from pictures of the tv printed on textile and then quilted. The musicnotes are written directly on the textile and then quilted.
I have asked permission by the composer to use the music on my quilt. He gave me his permission. Julius Steffaro is Jan Stoeckart, my father in law. He also wrote Eye Level for the Van Der Valk tv series under the name Jack Trombey

5 opmerkingen:

marjolijn zei

Wat een prachtig verhaal, Marjo! En de quilt is ook prachtig geworden. Ik kan mij Floris ook nog heel goed herinneren, met name een aflevering met brandend water.

Hannie de Beer zei

Een prachtig verhaal, van een mooie serie die ik ook volgde! Later met de herhalingen, genoten ook de kinderen ervan. Je hebt het erg mooi verwerkt!

christina zei

schitterend verhaal over een prachtige serie.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Prachtig werk, en het thema is helemaal geweldig. Het roept heel wat herinneringen op. Heel mooi zoals er in grijs gewerkt is, maakt het heel sterk.

linda huiskes zei

Linda Huiskes,

mooie quilt kan me inderdaad ome chris nog in herrinneren.