dinsdag 2 december 2014

Quilts "Holbeinsteek" en "Haan" in de leukste winkel van Hilversum

 
Holbeinsteek
70 x 90 cm, 2014
momenteel in van der Lee stoffen, Hilversum
 
 
Mijn quilts Holbeinsteek en Haan hangen sinds de opening in de nieuwe winkellocatie van 
Van der Lee Stoffen. Voor mij de leukste winkel van Hilversum. Er zijn zoveel stoffen te koop dat ik elke week wel even binnen loop om te kijken wat er nu weer voor nieuws, moois en apart's te vinden is. En dat voor heel voordelige prijzen. Voor de opening vroegen zij via Facebook om werk van stoffen die bij hun gekocht waren. Dus kon ik met mijn map met foto's van quilts naar hun toe want in bijna elke quilt zit ergens wel een lapje van hun, al dan niet weer zelf geverfd. De dames hebben deze 2 quilts uitgekozen
De Holbeinsteek is voor het rode gedeelte gemaakt van een gordijnstof met ingeweven patroon dat ik weer ton sur ton heb doorgequild. Voor verdere beschrijving zie het label Holbeinsteek.

 
Haan
70 x 70 cm, 2010
momenteel in van der Lee stoffen, Hilversum

De Haan is gemaakt van een zwart/groene voile stof als ondergrond en rode zijde voor de hanekam en kop. Het verendeel is opgebouwd uit 2 stoffen van het zelfde patroon, een transparante voile en een ondoorzichtige katoenen versie. Deze "Haan "is uit een serie  n.a.v. "de Hanekam" die ik voor www.de-uitdaging.blogspot.com heb gemaakt. Later heb ik nog een 120  x 90 cm versie gemaakt met een gras achtergrond. allemaal met een andere uitsnede van het originele ontwerp.


Van der Lee stoffen
Stationstraat 30
1211 EN Hilversum
open dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur

2 opmerkingen:

Rose-Anne de Haan zei

Oh wat leuk! Moet ik langs als ik een keer in Hilversum bij mijn schoonmoeder ben. Ze hangen er voorlopig nog?

Hannie de Beer zei

Heel leuk Marjo, we moeten zeker eens naar Hilversum komen!