dinsdag 16 december 2014


 
Terugkerende Dromen
 50 x 50 cm , 2014
Voor het thema Dromen van www.de-uitdaging.blogspot.com
 
 
Als kind had ik al dromen dat ik door een lange gang liep, daar dan 1 van de deuren open deed en dat daar in die ruimte dan dozen vol met lapjes, kantjes, kralen etc. stonden. Daar mocht ik dan alles wat ik mooi vond meenemen. Het was een lichte ruimte en er hing een prettige sfeer. Ik kan me er geen andere mensen herinneren maar een mooiere droom kun je je toch niet voorstellen voor een textielliefhebber als ik ben.
Deze dromen zijn volgens mij begonnen nadat ik mijn nichtje uit Nieuw Zeeland ging ophalen met mijn ouders in de Rotterdamse haven. In de aankomsthal van de Holland - Amerikalijn stonden al die hutkoffers in rijen te wachten tot de passagiers de koffers aanwezen en kruiers ze wegbrachten. Toen was ik 7. Later ging mijn oma een aantal maal voor een jaar naar de familie down under en brachten we haar naar haar hut in die lange gangen aan boord van het cruiseschip.
 
Altijd waren het dozen met lapjes, kantjes etc niet netjes gestapeld maar zoals ik heb uitgebeeld met uitpuilende dozen, kisten en koffers.
 
Voor deze quilt heb ik op een ondergrond van organzalagen van gekregen lapjes kisten dozen en koffers gemaakt. Daar puilen de lapjes uit en staan als rollen stof achter elkaar. Verder zijn het kantjes en kralen en garens. Ik gebruik veel van de gekregen materialen. Soms ligt het er jaren soms kan ik het direct gebruiken maar aan mijn werkruimte te zien gooi ik zelden iets weg. Wat me nu wel op valt aan de gebruikte materialen is dat de roze tinten opvallen. Die heb ik dus weinig gebruikt voor andere werkstukken. Nog altijd krijg ik zakken met lapjes etc en het gevoel van zo'n zakje om keren en ontdekken wat er in zit is zo leuk.
 


 
Deze droom van de lange gangen met deuren en dan die verrassing van al die mooie spullen heb ik om de zoveel tijd. De gang er naar toe is vaak anders: een gang in een huis, aan boord van een schip toen ik meevaarde met mijn man, of in een straat. Maar de ruimte achter de deur is verlicht door ergens achter in een raam. Ik heb dus een raamvorm van lichte en glitter organzastukjes machinaal gequild en daarna de vorm afgedekt met de lichtbruine organza die ook over de rest van de quilt zit. Het bruinige deel van de organza is gespikkeld gequild op de hand. Alle doosjes kisten en koffer zijn met de hand gemaakt en gequild


3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Zo te zien, heb je telkens wat mooie kleurige lapjes vanuit je droom gespaard? Leuk hoor!

mia zei

soms komen dromen uit, leuk verhaal achter je quilt.

Johanna Faber zei

Wat mooi uitgebracht deze droom schitterend quilt

En ja dromen zijn niet altijd bedrog!

Fijn weekeinden liefs joke