maandag 2 maart 2015

Herken je vlechtje

Herken je vlechtje

50 x 70 cm, februari 2015

Voor het thema Zelfportret van www.de-uitdaging.blogspot.com heb ik mijzelf 2 maal afgebeeld, van achteren en van opzij. Ik had nog nooit eerder gedacht aan het maken van een zelfportret in textiel. Dus met dit thema moest het er van komen. Omdat ik wel vaker wordt aangesproken met "Ik herken je aan je vlechtje" heb ik dat als uitgangspunt genomen. Op een zelf gesneeuwverfde   lap heb ik mijn vlechtje van achteren en van opzij afgebeeld waarbij in de ondergrondlap de contour van mijn schouders te zien is.


Voor het haar heb ik heel veel gequilt in verschillende tinten donkerblond zodat de haren in de vlechtvorm  te zien zijn. Aan de achterkant heb ik wit garen gebruikt en is het quiltwerk te zien. Voor de vorm van mijn gezicht van opzij heb ik gebruik gemaakt van de foto speciaal voor dit ontwerp gemaakt. Deze afbeelding heb ik daarna uitvergroot op papier en dat weer als patroon voor het werk gebruikt. Het gezicht is gemaakt van een nylonstof zodat het werk ook na oprollen niet verkreukeld en het haar is net als bij de afbeelding van de achterkant heel intensief gequilt.Deze quilt zal met andere zelfportretten van de leden van Quiltgroep De-Uitdaging te zien zijn op de
Miniatuurquilt Tentoonstelling van het Quiltersgilde
26 t/m 29 maart 2015
Kade 40
Westhavenkade 40
3130 KA Vlaardingen.


In 2010 heb ik al eens mijn vlecht als onderwerp gebruikt voor de quilt " Wishing for long hair , it was only a Magic Moment" .( zie Label) Dit was voor een Australische wedstrijd waar magic moment het onderwerp was. Ik droomde als kind van zo'n mooie lange vlecht waar je wel op kon zitten. Mijn haar wordt niet langer dan wat het nu is. Na 30 jaar is het nog steeds het zelfde dunne vlechtje. Maar ja daar herken men mij dan weer aan.

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Wat leuk, Marjo, dat je ook al eens droomde van een vlecht, en dan werkelijkheid! Grappig ook je vorige
" vlechtwerk" Mooi quiltje dat zeker veel aandacht zal krijgen in Vlaardingen!