dinsdag 16 juni 2015

Zomerse Quilts Bij Stoffenzaak van der Lee in Hilversum

 
Fontein in Pompeii
100 x 100cm, 2009
nu te zien bij Van der Lee stoffen,
Stationstraat, Hilversum
 
In de leukste winkel van Hilversum, van der Lee  stoffen zaak hangen 2 quilts van mij.
Omdat het zomer wordt heb ik Fontein in Pompeii en Super!markt uitgekozen voor in de winkel van Van der Lee stoffen. Het is elke week weer leuk om te kijken wat er voor nieuwe stoffen zijn naast  hun vaste collectie.  Boven de tafel met meubelstoffen komt de diepte in het ontwerp van Fontein In Pompeii goed uit.
Deze quilt heb ik ingestuurd voor de tentoonstelling in het Tegelmuseum in Otterloo in 2012. Voor meer hierover zie het label Fontein in Pompeii in de rechter rij van het blog.

 

 
Super!markt
96 x 89cm, 1988 /2010
 
Deze quilt was geselecteerd voor de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde
 2010,  thema Multicultureel.
 
Ooit was ik een textielschilderij begonnen naar aanleiding van vakantiefoto's van een markt in Indonesie. Het rechterdeel met batik en ikat stoffen voor de kleding van de dames op de markt die eigengekweekte groentes en andere producten verkochten. Zelfs een haantje onder een rieten mand (van raffia) staat er op. Lucht en grond van zelfgeverfde stoffen.
Met de oproep van het Quiltersgilde om quilts met het thema "multicultureel" op te geven voor de jaarlijkse tentoonstelling kwam het idee om dit werk eens af te maken.
Het rechter deel, de Aziatische markt, met kleine hoeveelheden en veel variatie in producten is met een Westerse supermarkt met schappen vol van het zelfde product en alles verpakt in dozen of in flessen samengevoegd en tot 1 quilt gemaakt.
 
1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Wat leuk Marjo, om je quilts in een stoffenzaak te mogen hangen. Is een uitstekende plek toch! Je hebt ook een leuke keuze uit je quilts gemaakt .