donderdag 12 mei 2016

2e resultaat van de workshop "Quilten op handgeverfde stoffen" en ander quilts van de Miniatuurquilts TT 2016 van het Quiltersgilde


Dit is de foto van de quilt die cursist Fenneke Meijering mij heeft gestuurd . Zij moest bij de handgeverfde lap denken aan een schilderij van Casper David Friedrich.Ook  al is het naar aanleiding van een bestaand (beroemd) schilderij heeft zij er haar eigen draai aan gegeven. Er vliegen ganzen die het mijmeren en nadenken uitbeelden en de figuur staat in spiegelbeeld. Hieronder een soortgelijke lap die ik nog over heb.
Vanuit de stof is er dus een ontwerp ontstaan en uitgevoerd. Fenneke twijfelde of ze wel n.a.v. het schilderij zou werken maar koos er voor toch het te doen. Ik vind het een mooi resultaat en er is al zoveel gemaakt en info om ons heen dat zolang je meldt waar je inspiratie vandaan komt, je voor je zelf best n.a.v. iets je eigen ontwerp kunt maken.

Op de Miniatuurquilts Tentoonstelling 2016 van het Quiltersgilde  was ook de rondreizende TT van de Muziek met een accent van rood. Daarin zag ik ook o.a. deze 2 quilts van handgeverfde stof met figuren die muziek maken. De 1e is van IJsland  en de 2e van Finland.
(Mijn Laptop wil maar heel weinig meewerken en ik kon de foto's met de namenlijsten niet geopend krijgen dus die moet ik nu schuldig blijven. Wordt tijd voor een nieuwe dus dagen bezig geweest om de fotobestanden veilig te stellen. alles duurt uren.)



Een voor mij wel heel speciale quilt was bij de Noorwegen quilts. Het is de quilt met in het midden de foto van de "cover "van een van de nieuwste  CD"s en daaromheen allemaal foto's van Leonard Cohen door de jaren heen. (hij is nu 80 en treed nog steeds op, gelukkig).
Voor deze quilt is er dus gebruik gemaakt van al bestaande afbeeldingen., misschien is zelfs de compositie van al die foto's al wel een bestaande poster maar toch mocht deze quilt mee van het Noorse quiltersgilde. en gelukkig maar want ik vond het al die 4 dagen in de Regenboog kerk leuk om er steeds even langs te lopen.


2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een prachtig werk van Fenneke , hopelijk brengt ze het morgen mee . . Ook je keuze van de muziekquiltjes is erg leuk.

Nienke zei

Ja dat werk van Fenneke is inderdaad prachtig, hoe knap om de geverfde lap zo te kunnen gebruiken, top!