zondag 9 juni 2019

Hele Jaar Sneeuw Wens


Hele Jaar Sneeuw Wens
Quilt, 50 x 50 cm, 2019
Voor het thema Parodie van De-Uitdaging. 

Een parodie op iemand is meestal niet zo aardig dus dan maar een parodie op mij zelf. Als het gaat sneeuwen ben ik één van de vele zelf-stof ververs die de sneeuwverfresultaten op FB bekijkt. En dan wordt er driftig ge FBt over hoeveel sneeuw waar al is. Want ijsklontjes als alternatief verft toch anders. Ondertussen een flinke voorraad sneeuwverflappen.


Van allerlei zelf geverfde lappen een collage voor het tuinlandschap gemaakt. Koele tinten voor de ondergrond van de sneeuwklokjes, warmere voor de tulpen en herfst kleuren voor de struiken in de achtergrond. Want hele jaar in 1 quilt.


Hier het resultaat van het uitbeelden van de jaargetijden.


Ook mezelf dus maar weer met vlechtje. dat heb ik bijna dagelijks. Van een lap ondergrond en stroken geknipt. De stroken rondom vast gezet en gevlochten tot het staartje.
Blouse, broek en sc hoenen zijn ook van sneeuwverflappen. Had ik maar zo'n grote lap als hier de blouse, voorbereiden voor de volgende sneeuwperiode dus.


Dit keer handen in huishoudhandschoen van vilt. De emmer van polyester stof en de sneeuw van organza en knoflooknetje zijn de enige niet geverfde stoffen.


Quilt is te zien op de expositie van De-Uitdaging in de PKN Kerk, Hoofdstraat 27 te Oldemarkt op


Leuk als je langs komt. we hangen er met 9 thema;s

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Heel herkenbaar Marjo , jij met je emmertje .helaas geen sneeuw nu . Leuk weergegeven met je vlechtje!