maandag 13 maart 2023

My home is My Castle 2


My Home is My Castle 

Quilt, 50 x 50 cm ,  2023
Thema:  Thuiskomen, De-Uitdaging

Thema "Thuiskomen" voor De-Uitdaging., deed mij denken aan het thema "Verhuizen" dat Margeeth ooit in augustus 2010 koos. Onderaan staat daar een foto van mijn quilt toen. In de tussentijd ben ik verhuisd en veel levenservaringen verder. Ik woon nu in het huis waar mijn vriend (en nu man) woonde toen ik verkering met hem kreeg in 1975. Dus het verhuizen was een soort thuiskomen. al is het op een andere plaats. Voor deze quilt heb ik die plaatsen uitgezocht waar ik het gevoel van "Thuiskomen" heb ervaren.

Eerst met een rekbare stof in meerdere tinten blauw de zee gemaakt en daar links van de zelfde soort stof in groen voor de berg gebruikt. Voor de zee op een onderlaag van in aantal verschillende lagen  licht grijze organza  de blauwe stof  in verschillende uitrekkingen gebruikt en vast genaaid  Groene stof  "geboetseerd" tot een berg met paden om hoog. Schotse bergen beginnen stijl en eindigen glooiend naar de top.



Van 1982 tot en met 1985 heb ik reizen gemaakt op Nederlandse vrachtschepen met mijn man en voelde me erg thuis op die thuisplekken voor een half jaar of langer.  (Reizen over de hele wereld en toch je thuis steeds bij je hebben.) Daar kan ik nu niet meer naar toe want de Nedlloyd Rederijdiensten en deze schepen bestaan niet meer vandaar dat het schip achter organza is geplaatst.



Waar ik wel naar toe kan is Scotland. Daar had ik toen we de eerste keer de grens van Engeland naar Scotland overgingen echt het gevoel van thuiskomen ook al had ik nog niet het land eerder bezocht. Ik heb niets in mijn stamboom kunnen vinden dat ook maar iets linkt met Scotland maar het gevoel was anders dan reizen door andere vakantiebestemmingen. Het wandelen en kamperen in de bergen is als een goed thuiskomen.



We kamperen graag in vakanties een aantal dagen aan zee. Het geluid van de golven, het uitzicht op de zee en kust en de speciale herinnering geeft een thuiskomen - gevoel. 



De zee heeft golven van een grof blauw kant - achtige stof die ik opgerold heb vastgenaaid.  Daarop witte kantstukken om het schuim aan te geven. Met wat stukjes lichtgrijze organza diepte gemaakt in de branding. Het strand is van een ecru katoen dat uit de was niet meer glad te krijgen was. precies goed voor een strand


Maar ook Thuis, het huis waar onze spullen zijn, waar we wonen en onze herinneringen hebben is ons thuis. Omringt door bos en heide wonen we in het midden van Nederland en daar is het prettig wonen. 


Ik heb de bomen van het bos  3D gemaakt met wollen tweed als bomen. De kruinen zijn van groene tule en een groen perssinaasappelnetje voor de kleine blaadjes aan de buitenzijden. Stukjes paarse sweaterstof en organza op de groene zijde met verschillende steken vast geborduurd. De groene zijde is  het gras dat de overgang is van berg en huis naar de heide.



Het huis waar we wonen heeft een tuin vol bomen en planten en is op 10 min lopen van de hei. Het is de plek waar onze spullen en herinneringen zijn. De plek waar we Thuiskomen.

 


Hieronder mijn Quilt "My Home is My Castle" uit 2010. Ander huis maar nog steeds het zelfde model tent, alleen nu 3e exemplaar. 



Omdat op mysterieuze wijze alles van voor 2011 van mijn blog is verdwenen kun je het verhaal van deze quilt niet op mijn blog lezen maar wel op het blog   de-uitdaging.blogspot.com   bij het Label "Verhuizen"

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een mooi verhaal bij een mooi werk. En met vlecht! Groet Hannie

Aart zei

Thuis is op diverse plekken te vinden, mooie verwerking van je verhaal.