dinsdag 16 april 2024

Rust op 1 poot , thema Balans

Rust is op 1 poot

29 x 38 cm, 2024

voor het thema Balans van Miniatuurtentoonstelling Quiltersgilde

Al jaren fotografeer en bekijk ik meeuwen. Het lijkt me heerlijk om zo te kunnen vliegen en dan al dan niet aan zee in evenwicht te staan op 1 poot. Uitrustend in balans na een mooie vlucht. Meeuwen zijn ook de voorbode dat er land in zicht komt als men vaart op zee. Iets wat we nog steeds heel graag doen.


Omdat het voor het thema "Balans" van de Miniatuurtentoonstelling van het Quiltersgilde op de Patchwork & Quiltdagen 2024 in Rijswijk is het formaat klein.  Op een ondergrond van blauwe stof met daarop dunne fiberfill kleine in punt uitlopende stroken witte katoen gelegd. Daar boven op dan een midden blauwe dunne gordijnstof. De witte stukjes geven net een kleurverschil aan het geheel en zijn met onder en boven erlangs lijnen vast gestikt.


Daarna van een geplooide zand grijze katoen  met als schaduwplekken stukjes grijze tule een rots gemaakt. Doorgequilt met verschillende tinten grijs garen.

Een stuk wit laken katoen in de borduurring geplaatst en daar op machinaal geborduurd. Geel en wat beige in de snavel grijstinten in de vleugels en wit en zwart in de staart. De verkregen vorm uitknippen en daarna appliqueren op de golvende blauwe ondergrond. Het oog met kleine steekjes geborduurd waardoor het iets dieper valt. Onder de vleugel een heel dun laagje fiberfill.

Hier nog een collage van de vele foto's.

Van 11 t/m 13 april was deze quilt te zien op de Patchwork& Quiltdagen in Rijswijk. Daarna gaat de quilt met de andere miniatuurquilts op reis naar Moers in Duitsland, 10 t/m 12 mei 2024. 

Terug in Nederland zullen de quilts ook nog te zien zijn op de Textilicious in Den Bosch van 13 t/m 15 september 2024




 

Geen opmerkingen: