maandag 28 februari 2011

WISHING FOR LONG HAIR, IT WAS ONLY A MAGIC MOMENTVoor de Bunbury Patchwork & Quilting 2010 International Quilt Challenge in Australie
heb ik voor het Thema "Magic Moment" deze quilt gemaakt met de titel:


" WISHING FOR LONG HAIR, IT WAS ONLY A " MAGIC MOMENT "


Van kinds af aan wilde ik graag langer haar dan ik had. Mijn haar is nooit langer geweest dan te zien op de quilt. Zo'n vlecht waar je zelf op kon zitten leek mij zo mooi. Maar mijn haar wil niet langer worden. Twee keer heb ik mij laten verleiden tot afknippen want dan zou het harder gaan groeien. De eerste keer was toen ik 10 was.
Maar de opmerking "kijk een jongentje met een jurk aan"deed mij voorlopig niet meer naar de kapper gaan.
Op mijn 17e vond ik zo'n Purdy kapsel als Joanna Lumley in de t.v. serie De Wrekers wel wat. Maar mijn haar springt altijd de andere kant op dan zo'n naar binnen gekruld kapsel. Dus daana is er nooit meer de schaar in geweest dan alleen wat bijpunten een keer per jaar.
Voor deze quiltwedstrijd kwam een roze geblokt lapje waar ik niet veel in zag. Alleen als decor voor een kitscherig sieraden doosje leek het mij wel wat. Zo ontstond dus het verhaal op deze quilt. De vrouw zit voor haar spiegel en wenst zich langer en dikker haar dat tot een mooie vlecht is gemaakt. Het hoofd met de vlecht heb ik eerst met wel 10 tinten blond garen gequilt en daarna op de quilt genaaid om trekken van het materiaal te voorkomen. Het vlechtuiteinde eindigt met losse draden.


In het sieradendoosje zitten kettingen en haarspelden. De vaas, het Ali Baba kannetje en de haaraccesoires zijn gemaakt van de verplichte stof. Voor de kaptafel en de rand van de spiegel heb ik een bruine stof in een patroon van houtnerf gequilt. In de spiegel is de zilvergrijze stof met deels een laag plasticfolie gequilt met zilverkleurige en transparante garens.
De stof voor het behang is streepsgewijs gequilt met zelfgeverfd in kleur verlopend garen. Hiervoor heb ik een klos katoenen naaigaren aan een touwtje in 3 verschillende verbaden gehangen op verschillende hoogtes van de klos. Door het er dagen in te hangen was de verf diep in de klos garen getrokken.
De resultaten van de quiltwedstijd werd 13 en 14 maart 2010 getoond in de Stirling Street Arts Centre in Bunbury, Western Australie. De quilt is daarna nog een half jaar in Austalie gebleven om op andere quiltbijeenkomsten te worden getoond.

De quilt is na terugkomst uit Australie iets veranderd. Vanwege het verplichte stofgebruik was de Ali Baba kan roze geblokt maar deze is direct na thuiskomst bronsgeverfd met Stewart Gill verf. Ook de vaas is overgeschilderd met een donkerder bronstint. Haaraccesoires en sieradendoos zijn roze gebleven.


"Wishing for long hair, it was only a magic moment"
58 x 54 cm.
From childhood I was longing for longer hair. (My hair has never been longer than shown on the quilt)
To have longer hair will never happen so it is a "Magic Moment" to see long hair in the mirror.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat leuk dat jouw quilt in Australia mocht hangen.Mooie quilt. Zou het in de naam zitten, maar mijn haar groeit ook niet en het sprong vroeger alle kanten op.
Marjo

Hannie zei

Wat een eer je quilt in Australiƫ! We dromen soms van dingen die niet haalbaar zijn,zoals voor jou lange haren. maar kijk toch eens wat je wel allemaal is gelukt!