dinsdag 29 maart 2016

1e resultaat van Workshop "Quilten op Handgeverfde stof" op de Miniatuurquilts Tentoonstelling 2016 in Hilversum


Op de tentoonstelling van de Miniatuurquilts 2016 van het Quiltersgilde in de Regenboogkerk in Hilversum heb ik 3 dagen van 10.30 tot 17.00 uur workshops gegeven. Op de foto hierboven zie je de ruimte voordat de workshops starten.
Aan het begin van de eerste dag was de tafel nog geordend maar na de uitleg en het laten zien van de quilts die in het artikel in de nieuwste Quiltnieuws 127 staan begon iedereen lekker te zoeken naar de materialen en garens die bij de door hun uitgekozen lap pasten.De een koos voor een lap waar ze een landschap in zagen en de ander koos voor de handgeverfde lap met een duidelijk patroon zoals deze mandala-achtige resultaat van lapje vouwen en dan in 2 tinten blauw verven.Alle dagen waren er al vroeg dames die mee wilde doen met de workshop. De tafel lag dan vol organza, tule, kantjes en netjes. De kralen in de dozen werden bekeken of ze goed kleurden en er werd gezellig gewerkt en gepraat over wat je met textiel allemaal kan en welke andere materialen dan de voor de hand liggende je ook nog kon gebruiken. Tegen de achterwand had ik een aantal quilts hangen aan kledingrekken
om te laten zien wat je kan doen met handgeverfde stoffen. Op de tafel liggen "ergens" de voorbeelden van kleine lappen.


Van een van de dames kreeg ik het resultaat per mail hoe zij de quilt na de workshop heeft af gemaakt.
Hannie de Beer zit met mij in in de quiltgroep www.de-uitdaging.blogspot.com en heeft deze quilt "Ochtendgloren "genoemd. Ze wil nog lappen uit dezelfde verfserie er bij om het geheel tot een grotere quilt te kamen. Ik heb er nog 2 van dus ben ik heel benieuwd wat het totaal zal worden.


3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Het was een gezellige drukte bij je workshop! De mandala lijkt me ook een mooi werkje worden. Fijn, dat je nog lapjes voor me hebt.

Jo Huijsman zei

Je zult wel heel erg blij zijn met dit prachtige resultaat van je workshop.

Tineke zei

Wat mooi zeg! En wat knap ook om zoiets moois te maken!