maandag 17 oktober 2016

Nog 3 dagen voor de OEQC 2016


Detail "TWENTY20,Cricketmatch
Quilt 150 x 120 cm, 2016

Nu is het nog maar een paar dagen voor de Open European Quilt Championschip en laat ik weer een stukje van mijn Cricketquilt zien. Dit keer de Wicketkeeper.

De wicketkeeper bewaakt het wicket. Dat zijn de 3 (blauwe) Stumps en de Bails samen.
De Wicketkeeper is van het Veld team en probeert de bal te vangen zodat de Batsman niet een run kan maken. Het team dat in het veld staat met 11 spelers bestaat uit de Bowler, de Wicketkeeper en 9 spelers over de rest van het veld verdeeld. De wicketkeeper is ook de spil in het spel waar de bal vanuit alle kanten van het veld naar toe wordt gegooid. Het veld is een cirkel van 120 m doorsnee. Als er geen officieel cricketveld is wordt er in Nederland veel gespeeld op een veld ter grootte van 2 voetbalvelden.
De Wicketkkeeper staat net achter de stumbs aan het einde van de Pitch. De pitch is het middelste deel van het veld van gras of kunststof waar de 2 Batsmen heen en weer lopen voor het maken van de runs. Het is verstandiger om een helm te dragen tijdens het Batten en als Wicketkeeper dus op mijn quilt hebben beide spelers een helm op. De helm is van kunststof met een metalen rooster voor de neus en mond. De maat is zo dat de bal niet het gezicht kan raken door de spijlen heen maar ik heb wel eens een bal klem zien zitten net tussen bovenrand en spijlen, dus daar liep het nog net goed af. Een cricketbal met volle vaart op het blote hoofd kan dodelijk zijn.
Hieronder de foto van de wicketkeeper van het Herenteam van de Hilversumsche Cricket Club.


20 oktober is het zover en gaat de OEQC 2016 beginnen en ik ga er zondags kijken hoe mooi alles er hangt.


1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Jammer dat ik je niet ga ontmoeten! Ik ga Vrijdag. Zal zien of het nog kan wisselen? Je werk ga ik in elk geval bekijken!