donderdag 13 oktober 2016

Nog 7 dagen tot de OEQC 2016 in Maastricht


detail Quilt "TWENTY/20"
quilt 150 x 120 cm

Op de foto is nu de textiele uitbeelding van de rood leren cricketbal die de (blauwe) stumps omgooit te zien

Even een kleine uitleg over het Cricket spel. Cricket wordt in Nederland door zo'n 5000 mannen , vrouwen en jeugd gespeeld maar ik kom daar weinig quilters tegen.

Voor het Cricketspel heeft men een cricketbal nodig. Een bal weegt ongeveer 160 gram en is ongeveer net zo groot als een tennisbal die ongeveer 55 gram weegt. De bal heeft een massief kurken inhoud waarom heen 2 helften rood leer zit die met wit garen aan elkaar zijn genaaid. Het geheel is erg hard en kan zelfs erge ongelukken veroorzaken als de bal een speler raakt na het wegslaan met een cricketbat.(Slaghout) Dit gaat met de zelfde snelheid als een goede (proffesionele)tennisservice.
Door de manier van gooien bepaalt de Bowler (werper) hoe de Batsman de bal krijgt toegespeeld en of de batsman punten zal kunnen scoren door het lopen van een aantal runs tussen de stumps.
Dus hoe moeilijker de bal wordt aangespeeld hoe moeilijker de batsman kan scoren. 
Op mijn quilt die straks te zien is op de OEQC 2016 in Maastricht heeft de bal dus net de stumps omgegooid en was het dus voor de Batsman te moeilijk om de stumps te verdedigen en is de Batsman uit en de wedstrijd verloren.


Cricketbal 
Hier is goed te zien hoe de balhelften aan elkaar zijn genaaid.


Geen opmerkingen: