vrijdag 12 april 2019

3 Quilts op Patchwork & Quiltdagen Expo Rijswijk 2019


De tentoonstelling van Miniatuurquilts van het Quiltersgilde is dit jaar op de Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk.. 3 van mijn quilts in vakanties gemaakt hangen er bij het thema Lijnenspel.


Linksboven " Lijnenspel in het bos". Gemaakt in de hete zomer van 2018 in de schaduw voor mijn tentje. We hebben 2 weken veel gewandeld in de bergen van Zuid en Midden Duitsland als het maar in de bossen kon. De paden zijn daar de lijnen in het landschap. (Verderop in dit blog staan de quilts ook nog uitgebreider met foto's en tekst)


Een maand later waren we op Texel waar ik binnen 10 minuten een zak vol plastic draadjes van het strand kon rapen. Vandaar deze quilt "Lijnenspel 10 min Texelstrand". Gemaakt van een selectie blauwe vislijnen en touw.( links op de foto)


Voor de andere quilts op de foto's hier de naambordjes van het Quiltersgilde.



Lijnenspel in het bos
25 x 25 cm, 2018


Uit de tas met lapjes die mee op vakantie gaan deze compositie van het lijnenspel van het pad en de bomen in de bergen. Het pad heeft "zand "gemaakt van een pluk schapenwol gevonden tijdens een wandeling. Hierop een bandenspoormotief getekend op papier gequilt en papier verwijderd.
Materiaal. organza, tule, katoen, ruwe schapenwol,garens. geheel op de hand gemaakt.


Lijnenspel 10 min Texelstrand
25 x 25cm,2018

Binnen 10 min een zak vol vislijn en ander plastic van het Texelstrand geraapt. En dat waren dan alleen de blauwe kleuren. Andere dagen weer ander plastic geraapt. Wat maakt de mensheid  er toch een zooitje van. Hier van op een stuk ongebleekt katoen een compositie gemaakt en handgequilt.



Hay in Wales
30 x 30 cm, 2016

Geinspireerd op een foto van een vakantie in Wales bij het plaatsje Hay on Wye.
Een lijnenspel landschap. De bergen met diagonaal daar op een rivier. Een wandeling in 2010 vanaf camping naar de bergen.met deze lucht gespiegeld in het water.


Voor de quilt heb ik voor de rivier verschillende laagjes organza en glitter tule gebruikt.
Voor het land met gedroogd gras heb ik de ravelige zelfkant van een gelige lap gebruikt. Meters strookjes versprongen op elkaar genaaid. De bergen van een glanzend groen en de lucht is een zelfgeverfde blauwe katoen. Handgequilt.



Eindelijk kon ik dan de quilt van Margaretha Janssen in het echt zien. Deze was uitgekozen voor de Posterquilt van het Quiltersgilde.


Dit was de inzending van het Nederlandse Quiltersgilde voor de rondreizende tentoonstelling van het  EQA met het thema: Boundaries. De namen van de makers staan hieronder.


Marijke van Welsen had ook een tentoonstelling van haar quilts en gequilte jassen. Zelf ook helemaal in stijl.

4 opmerkingen:

Christel Sins-Camp zei

Ook al zijn het maar kleine werkjes, het blijft een hele leuke tentoonstelling! En mooi om te zien hoe men helemaal los kan gaan op zo'n klein lapje 😉

Hannie de Beer zei

Leuk toch om ze zo bij elkaar te zien! Mooie werkjes met een verhaal... Door omstandigheden kon ik nog niet gaan kijken, hopelijk morgen?

Hannie de Beer zei

gelukkig kon ik de quiltjes nog bekijken! Het was een fraaie expositie, die van jou hingen prachtig een beetje bij elkaar!

Bianca zei

het was een mooie tentoonstelling, leuk dat we nog even geklets hebben.