zaterdag 1 juni 2013

Batting

 
Batting
 
50 x 50 cm, 5-2013
 
ter ere van het 130 jarig bestaan van de
Hilversumsche Cricket Club
 
Het cricket seizoen is begonnen en door de weeks regent het dus nog maar een quilt gemaakt met cricket als thema. Dit ontwerp bedacht ik 3 weken geleden toen ik zelf ( met helm op) aan de beurt was om als cricket bats"man"  de toegeworpen bal te slaan. Als je midden op het veld staat en tegenover je staat de bowler die de harde roodleren bal met een enorme vaart naar je toe gooit dan schiet er vam alles door je hoofd.  Door de helm en legguards(beenbeschermers) ben je wel enigszins beschermd maar het is ook nog de bedoeling dat je runs scoort door de bal zo ver mogelijk wegslaat zonder dat deze wordt gevangen.

 
 

 
Deze quilt stelt voor  het zicht dat een batsman heeft met onder de metalen stangen van het frame als gezichtsbescherming en bovenaan de bovenrand van de helm Tegenover de Batsman  staat links de andere batsman aan het andere eind van de pitch. Achter de wicket staan de Umpire en de bowler. De bowler neemt hier al een aanloop en iets voorovergebogen strekt hij zijn hand om de bal te werpen.

 
 
De quilt is een Wholecloth quilt met een tricot effen witte top om de bollingen goed uit te laten komen. Hier met de gebruikte garens.

 
 Hier 2 foto's van vorig jaar op het cricketveld van de Friese cricketclub in Jubbinga. Hier is  Guido de batsman en een Groningen speler de bowler. Sammy is hier de Umpire met zo'n mooie "slagers"jas aan.

 
Batting: quilt 50 x 50 cm may 2013
In honour for the 130 anniversary of the ilversumsche Cricket Club.
I came up with the idea of this quilt when I was standing as a Bats"man"on the pitch 3 weeks ago and when the hard leather ball is bowlt to you a lot of  thoughts springs to mind. The quilts shows the view of a batsman with down below the metal bars of the face protection and on top the rim of the helmet. From left in front are the other batsman, the Umpire and the bowler just in action to throw the ball.
 
The quilt is a wholeclothe quilt with a white tricot top to stretch  on the curves of the helmet and players. A range of colors used for quilting.
 
The action pictures are from the Groningen-Hilversum match last year on the Friesland cricketfileds in Jubbenga. Guido is batting and Groningen is bowling. Sammy is the umpire in the white coat.

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Leuk zeg, om dit zo weer te geven! Prachtige kleuren garen heb je gebruikt, en grappige cricketspelers!