dinsdag 18 juni 2013

Schots en trots

 
Afgelopen zaterdag naar de film Quartet geweest. Echt een aanrader om naar toe te gaan. Een leuke comedy over een tehuis voor bejaarde musici. En omdat Billy Connolly er in speelde wilde ik de film zien. Billy Connolly speelt een (uiteraard) enigszins ondeugende oude Bariton die ooit samen met de andere hoofdrolspelers het quartet van Verdi's Rigoletto zong. Het is mooi te zien hoe oud worden niet altijd makkelijk is maar dat de passie voor muziek blijft. Het Britse landschap en landhuis en de mooie muziek maken dit een heel speciale film. Billy Connolly speelde ook al in Mrs. Brown (Over Victoria ) en The Last Samoerai maar hier schittert hij bijna als zichzelf, in ieder geval zo als hij overkomt in zijn comedyshows.

 
Als Schotland fan heb ik Billy Connolly ook een keer van redelijk dichtbij gezien. De foto hierboven heb ik gemaakt op de Highland Gathering 2011 van de clan waar Billy Laird van is door dat hij een kasteeltje in de Highlands heeft. Het is die grijsharige man tussen de 2 mensen in het midden van de foto. Op de foto hieronder het defilé van de Highlanders die langs de Laird marcheren. In het vak net links naast de vlaggetjes staat de Laird.

 
Zondag won Andy Murray op Queens, dus dat was een fijn Schots weekend en het Trots is vanwege mijn oudste zoon die eigenlijk nooit op de foto wil maar hier toch dan wel maar omdat hij niet op de foto wil dus op de rug gezien. Het is het aanhoren van de toespraak tijdens zijn graduation gisteren. Hij is nu Master of Science, Research Master in Social and Health Psychology. 
 

 
Scottish and Proud.
Last saturday I went to the movie Quartet. Great movie with Billy Connolly etc. It is about getting older but still loving live and music.Old age is not for sissies. He was great in it, it look as he was playing himself ,at least as how he shows himself in his shows and tv-travelprograms. I once saw Billy Connolly on the Highland Gathering.in 2011. Because he is Laird the clan's men parade past him.  And Proud because my son had his graduationday as Master in Science, Research Master in Social and Health Psychology. The picture (he doesn't like to been in a picture) is take during the speech at the graduation,

4 opmerkingen:

Ineke zei

Gefeliciteerd met je zoon, geweldig! En ik ben ook dol op "doedelzakken" muziek.

Hannie de Beer zei

Proficiat met je zoon!
Leuke film lijkt me.
Toevallig ben ik laatst naar de film A Late Quartet geweest, over een wereldberoemd Quartet waarvan het oudste lid parkinson krijgt. Een prachtige muziekfilm

mia zei

Van harte gefeliciteerd met het afstuderen van jullie zoon, geweldig iets om heel trots op te zijn. De film lijkt mij bijzonder zoals jij het beschrijft maar dat komt natuurlijk door je schotse gevoel.

marjolijn zei

Gefeliciteerd met je zoon. Dit zijn toch heel bijzondere momenten! En die film lijkt mij ook wel wat. Zet ik op mijn verlanglijstje. Ik ben tenslotte ook een enorme Schotland fan!