dinsdag 25 juni 2013

Leonard Cohen

 
Sportpaleis Antwerpen
23 juni 2013
 
Afgelopen zondag ben ik naar het concert van Leonard Cohen geweest. Het was de 3e keer dat ik hem Live zag en het was weer Geweldig !!! Leonard Cohen wordt 21 september 79 jaar maar kwam steeds weer huppelend op het podium voor een prachtige show van 8 uur tot kwart voor twaalf. Alle nummers kan ik meezingen en het is zo genieten van de oude en de nieuwe nummers.
Ik was 11 toen Suzanne een hit werd in 1968 en had van mijn vader een transistor radio gekregen. Toen verstond ik het Engels nog niet allemaal  maar er was die mooie vertaling van Herman van Veen die erg mee hielp voor altijd fan te worden van deze Canadese singer/songwriter.

 
Deze foto heb ik van de Belgische krant DeMorgen. Op hun website www.demorgen.be staat een recensie van het concert in Antwerpen. Want ik zag Leonard niet van zo dichtbij. Ons uitzicht vanaf de 1e ring was recht van voren maar helemaal aan de andere kant van de zaal. (zie onder)
In september komt Leonard naar Nederland en treed hij op in Ahoy. Nu wil mijn oudste zoon ook wel dus ik ga nog een keer!
 
 


Naar aanleiding van een deel van de tekst van de song Anthem  in de film I 'm your man wist ik in eens hoe ik verder moest met mijn quilt Pompeii. Zie hier voor Pompeii 2 luik in mijn lijst.
Op de foto van het optreden zie je ook zo'n lichtstraal als in A crack, a crack in everything,  that's how the light gets in.
Last sunday I was to the concert of Leonard Cohen. in Antwerp, Belgium.  It was Great!!!. I am fan since I was 11 years and still am. So next time he is in Holland I go again. !8 of september 2013 in Rotterdam, The Netherlands

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wat een belevenis Marjo! Fijn, dat je daar kon zijn.
En een vondst om ook je Pompeï quilt af te kunnen maken!

marjolijn zei

Oh, wat een heerlijk uitje! Geweldig hoe die man kan zingen. Ik ben ook fan. Misschien toch Rotterdam nog eens overwegen!

Judy zei

Oh, you have such good taste! I have lived Leonard for over 40 years - can't get enough of him! We saw him in concert at the Fox Theatre in Atlanta a few years ago. I'm envious that you are seeing him twice in one year!!! Lucky girl!

xxoo

Anoniem zei

Dat was genieten en het geeft je tevens weer creatieve ideeën.